Crin este un pariu pierdut!

| 02 iul, 2014

Datorită faptului că Antonescu este un pariu pierdut în lupta pentru Palatul Cotroceni, cât și datorită refuzului liberalilor adevărați de a-l accepta pe Klaus Iohannis, sciziunea PNL pare inevitabilă.

Crin Antonescu pare a fi pierdut de mult lupta pentru Cotroceni! Rezultatele dezastruoase de la alegerile europarlamentare, dar și maniera sa secretă și ambiguă de a rezolva problemele partidului l-au propulsat direct către eșec. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a argumentat, printr-o analiză facută la Digi24, atât de ce candidatul dreptei va fi învins în bătălia pentru Cotroceni de către Victor Ponta (candidat al PSD), cât și de ce Crin Antonescu este un pariu pierdut.

Socotelile privind fuziunea PNL-PDL, dar și ce ar putea veni de la partidulețe de dreapta în vederea câștigării luptei pentru prezidențiale sunt eronate, conform analizei lui CTP. „Nu se poate câștiga Cotroceniul de către candidatul dreptei numai pe bază de votanți de partide de dreapta. În cazul ideal în care toți acești votanți ar merge cu candidatul unic al dreptei, acesta nu îl poate învinge pe Victor Ponta”.

Citeşte şi: După Congres, potopul. PNL se dezintegrează


Șansele ca opțiunea pentru prezidențiale a dreptei politice să câștige sunt foarte mici. Singura posibilitate ca acest candidat al dreptei să câștige este să aducă voturi din zona adormită – a celor care nu au votat până acum. Însă, prin realizarea unei comparații de către Cristian Tudor Popescu între prezidențiabilii dreptei: Iohannis vs Antonescu, edilul Sibiului cumulează „zone mult mai puține de inși care să îl respingă din start”.

Iar Crin Antonescu, după cei 5 ani de uzură în lupta politică, a ajuns la un nivel foarte scăzut de popularitate. În cursa pentru Cotroceni, fostul lider PNL nu mai are nimic de oferit – acțiunile politice eșuate de până acum nu îl recomandă ca șef al statului român, ci îi trasează ieșirea pe ușa din dos a politicii.


Fapt întărit și de sondajul realizat înainte de Congresul PNL, care a fost comandat cu scopul de a fi folosit în interiorul partidului. Potrivit sondajului de uz intern din PNL, Klaus Iohannis este mult mai bine plasat decât Crin Antonnescu în bătălia pentru alegerile prezidențiale.

Cifrele sondajului arată că, dacă  duminica următoare ar avea loc alegeri pentru Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis ar obține 26% în primul tur, în timp ce Crin Antonescu ar lua doar 12%. Numai că acest sondaj a fost realizat cu un Crin Antonescu ce nu își anunțase revenirea în joc, în timp ce Klaus Iohannis poza drept candidatul fuziunii PNL –PDL.

Strategia lui Crin Antonescu, de a arunca din nou cărțile pe masă, a dus la crearea unui real conflict între fostul Președinte PNL și actualul Președinte PNL. Astfel, Congresul PNL poate fi considerat un întreg dezastru, un simbol al sciziunii Partidului Național Liberal între Antonescu și Iohannis, dar și între adevărații liberali și liberalii care doresc „renașterea” PDL, după guvernarea Boc – Băsescu, în care românii au avut enorm de suferit datorită politicilor eronate.

Drept urmare, atât datorită faptului că Antonescu este un pariu pierdut în lupta pentru Palatul Cotroceni, cât și datorită refuzului liberalilor adevărați de a-l accepta pe Klaus Iohannis, sciziunea PNL pare inevitabilă. Plecările în masă spre partidul lui Călin Popescu Tăriceanu au dovedit limpede că nu se dorește ca PNL să abandoneze valorile și principiile liberale, astfel încât partidul să fie servit pe tavă lui Traian Băsescu și apropiaților săi din PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ