După Congres, potopul. PNL se dezintegrează

| 02 iul, 2014

Congres PNL. Nu greșim dacă spunem că după Congres, a venit potopul în ograda liberalilor, iar PNL se dezintegrează încet și sigur. În primă fază, rândurile parlamentarilor liberali se subțiază văzând cu ochii, ceea ce însemnă că PNL se va confrunta cu situația în care îi este amenințată poziția în cadrul negocierilor cu democrat-liberalii.

Congres PNL. Cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, dreapta autohtonă este caracterizată de un haos generalizat, ciocniri de forță, jocuri murdare, frustrări, nemulțumiri, orgolii nesatisfăcute, iar lista poate continua,  partidele de dreapta oferind câte o reprezentație zilnică, de neuitat, parte a unui spectacol grobian pentru cucerirea puterii.

Restrângând aria de interes la nivelul PNL, se observă că dorința liberalilor de unificare a dreptei începe printr-o scindare de facto, cel puțin 20 de parlamentari fiind așteptați să treacă de partea fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, dar și o mare schismă în cadrul partidului, formându-se doi poli ai puterii în jurul lui Antonescu și al lui Iohannis.

Citeşte şi: Partidul Liberal Reformator şi candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu răstoarnă calculele dreptei

Nu greșim dacă spunem că după Congres, a venit potopul în ograda liberalilor, iar PNL se dezintegrează încet și sigur. În primă fază, rândurile parlamentarilor liberali se subțiază văzând cu ochii, ceea ce însemnă că PNL se va confrunta cu situația în care îi este amenințată poziția în cadrul negocierilor cu democrat-liberalii, în același timp, mesajul transmis electoratului fiind unul cu o puternică tentă negativă - în condițiile în care conducerea liberală nu-și poate ține aproape membrii, cum ar putea un președinte liberal să țină uniți 20 de milioane de români?

Marea schismă de care vorbeam mai sus se referă la separarea apelor în cadrul PNL, la formarea a două tabere în jurul celor doi potențiali prezidențiabili – Antonescu și Iohannis. Congresul PNL a fost punctul în care fiecare liberal a fost forțat, practic, să-și aleagă stăpânul, momentul în care cordonul ombilical dintre care îi lega pe Iohannis și Antonescu a fost tăiat de cel din urmă, care, cu gândul la Cotroceni, a întors armele împotriva celui dintâi.

Până una alta, adversarii liberalilor pot intra cu încredere în vacanța de vară, iar asta pentru că PNL se dezintegrează încet și sigur, dar mai ales fără ajutor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ