Klaus Iohannis candidat. KLAUS IOHANNIS - candidatul cooperativei

| 01 iul, 2014

Klaus Iohannis candidat. Klaus Iohannis a ajuns președintele PNL susținut de o cooperativă transpartinică de baroni din PNL, dar și din PDL, fermi susținători ai fuziunii PNL-PDL, dar dornici și de a avea în fruntea viitorului partid pe cineva ușor de întors la cheiță.

Klaus Iohannis candidat. Cine l-a susținut pe Klaus Iohannis să preia președinția Partidului Național Liberal? Pentru ca cineva cu doar câțiva ani de politică mare în spate, și pentru candidatura căruia se dau derogări speciale, să câștige prima funcție într-un partid istoric, Klaus Iohannis trebuie să fi fost foarte sigur pe susținerea de care beneficiază. Însă susținerea lui Iohannis nu a venit doar din PNL.

Pe vremea când era doar prim-vicepreședinte al partidului, și considerat paharnicul lui Crin Antonescu, niciun simplu membru PNL, cum ar fi Ludovic Orban, de pildă, nu dădea doi bani pe opiniile neamțului.

Citeşte şi: Candidatul PNL la prezidenţiale va fi desemnat în două săptămâni

Turul efectuat de edilul Sibiului în teritoriu, înaintea congresului PNL, a constat în întâlniri cu reprezentanții liberalilor și democrat-liberalilor, pentru a-i asigura pe baronii din județe că, dacă va ajunge în conducerea viitorului partid, și – de ce nu? – pe fotoliul de la Cotroceni, acestora le va fi garantată imunitatea pe viață.

Fuzuine PNL-PDL. Klaus Iohannis este omul vorbelor puține, pentru că acesta nu transmite niciodată decât mesajele primite ca instrucțiuni de la grupul ocult care îl împinge în față. Iohannis nu vorbește în nume personal, deoarece nu se reprezintă pe sine: el este exponentul taberelor din PNL și PDL care, lucrând strâns împreună, vor să pună mâna pe ciolan, într-un fel sau altul, cât mai repede după alegerile din toamnă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Marea problemă a lui Klaus iohannis – INCOMPETENŢA pentru funcţii mari

Se vorbește că cei care trag sforile actualului președinte PNL sunt nimeni alții decât oamenii fideli lui Băsescu din cele două partide, iar odată ce alegerile vor fi trecut și fuziunea va fi fost efectuată, Iohannis va fi împins să le întindă mână celor din PMP pentru formarea unui nou guvern, fie din poziția de șef al statului, fie ca prim-ministrul noii majorități.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ