Candidaţi preşedinţie 2014. PNL şi PDL vor avea candidat unic la Preşedinţie până la sfârşitul lunii iulie

| 01 iul, 2014

Candidaţi preşedinţie 2014. PNL şi PDL vor avea până la sfârşitul lunii iulie un candidat unic la Preşedinţie şi, indiferent de faza în care se vor afla la acel moment procedurile de fuziune, se va merge pe această variantă, a declarat marţi liderul liberalilor, Klaus Iohannis.

Candidaţi preşedinţie 2014. Klaus Iohannis: 'Procesul de fuziune merge în forţă mai departe. Din partea PNL, vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Preşedinţie, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe. Noi, PNL, vom avea un singur candidat desemnat pentru prezidenţiale până la mijlocul lunii, iar până la sfârşitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei rezultată din fuziunea PNL cu PDL. Indiferent dacă procedurile birocratice de fuziune ajung într-o fază avansată sau nu, noi vom merge cu toată hotărârea în această configuraţie', a spus Iohannis, la finalul discuţiilor dintre reprezentanţii PNL şi PDL pe tema fuziunii.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Opţiunea PNL este fuziunea cu PDL

Fuziune PNL-PDL. La rândul său, liderul PDL, Vasile Blaga, a subliniat hotărârea celor două partide de a continua procesul de fuziune PNL-PDL.

'Până la 1 august, cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la Preşedinţie. Tot până la acea dată vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel. Aţi văzut că vin echipele care lucrează la documente, la coroborarea în teritoriu a celor două partide, deci suntem pe un drum bun, care va aduce multă speranţă României, care va crea nu numai un partid care poate să fie o alternativă serioasă - şi va fi - la PSD, ci şi un partid mare de centru-dreapta, care să propună un proiect serios românilor', a afirmat Blaga.

Fuziune PNL-PDL. El a precizat că procedurile de fuziune nu depind de cele două partide, ci de procesul de justiţie.

'Cele două partide vor merge într-o alianţă electorală. La momentul potrivit vă vom spune şi numele alianţei şi forma sub care vom candida, repet, cu un singur candidat la Preşedinţie', a susţinut Blaga.

Citeşte şi: Congresul PNL. Astăzi va fi aleasă noua conducere a partidului

Totodată, liderul PDL a afirmat că data congresului de fuziune va fi anunţată după întâlnirea care va avea loc lunea sau marţea viitoare între conducerile celor două partide.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ