Partidul Liberal Reformator şi candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu răstoarnă calculele dreptei

| 02 iul, 2014

Apariţia unui nou partid liberal încurcă mult PNL-ul, în special în tratativele cu noii aliaţi de la PDL. Forţă partidului va scădea, la propriu, iar acest lucru se va simţi bineînţeles şi în negocierile pe care PNL le poartă în aceste zile cu democrat-liberalii.

După cum mulţi anticipau, Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale creat de Călin Popescu Tăriceanu la mijlocul lunii trecute va reprezenta baza unui nou partid liberal, a cărui lansare va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Campania de strângere de semnături urmează a fi demarată imediat după anunţul oficial.

“Se va numi Partidul Liberal Reformator. Evenimentul, cel mai probabil, va avea loc joi dar în funcţie de programul pe care îl vom avea la Senat”, a declarat preşedintele Senatului la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Fuziunea PNL-PDL nu trece testul numelui?

Fostul premier a precizat că noua formaţiune va fi membră ALDE şi va face parte din Internaţionala Liberală, Tăriceanu având discuţii în acest sens cu Guy Verhofstadt, liderul ALDE şi cu Graham Watson.

Conform spuselor lui Tăriceanu, peste 20 de parlamentari PNL sunt aşteptaţi să se alăture Partidului Liberal Reformator. De altfel, Grupul de Iniţiativă lansat în urmă cu câteva săptămâni a avut din start susţinerea multor liberali cu greutate, printre care fostul vicepremier Daniel Chiţoiu, foştii miniştrii Daniel Barbu, Andrei Gerea, şi Radu Stroe dar şi Mihai Stănişoară şi Ovidiu Silaghi, ultimul recent înscris în PSD.

“Acum probabil că sunt 20, poate chiar peste. Astăzi am avut discuţii cu reprezentanţi din adminstratia locală, primari, consilieri, care au venit la discuţii din diferite judeţe”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi: Plecări pe bandă rulantă din PNL spre partidul lui Călin Popescu Tăriceanu

Demersul lui Tăriceanu este pe cale să producă un adevărat cutremur în Partidul Naţional Liberal, gestul celor 20 de parlamentari liberali fiind aşteptat să fie urmat şi de alţi PNL-işti. De altfel, Congresul PNL a reprezentat pentru mulţi oportunitatea de a-şi exprima nemulţumirea faţă de actuala conducerea a partidului şi de a constata decesul PNL în forma lui inițială.

Apariţia unui nou partid liberal încurcă mult PNL-ul, în special în tratativele cu noii aliaţi de la PDL. Forţă partidului va scădea, la propriu, iar acest lucru se va simţi bineînţeles şi în negocierile pe care PNL le poartă în aceste zile cu democrat-liberalii. Totodată, mult trâmbiţata unificare a dreptei va ajunge un subiect ridicol, în contextul în care “unificatorii” nu reuşesc nici măcar să-şi ţină membrii în propria ogradă.

Citeşte şi: Tăriceanu îşi lansează partidul pâna la finalul săptămânii. 20 de parlamentari PNL se alătură formaţiunii

În orice caz, mutarea spectaculoasă a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu le va da mari bătăi de cap lui Iohannis şi compania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 iul, 2014
cineva
sluga PSD-ului
Tariceanu e sluga PSD-ului iar slugarnicia fata de PSD nu are nimic de-a face cu liberalismul
02 iul, 2014
ivan
pnl
cred ca cariceanu iese presedinte suta la suta iar tonta doua sute la suta ,hai sictir amandoi
02 iul, 2014
paul
pnl
Reformare la ce ? Dorește să îl facă de stânga, cum a făcut când era prim ministru.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ