Plecări pe bandă rulantă din PNL spre partidul lui Călin Popescu Tăriceanu

| 01 iul, 2014

Congres PNL. Congresul Partidului Național Liberal s-a dovedit a fi un eșec per total.

Congres PNL. Din cauza deciziilor luate de către noul Președinte PNL, Klaus Iohannis, ce au creat o întregă isterie în cadrul partidului, s-a ajuns la un rezultat concret, dar cu un real impact negativ pentru scena politică. Sciziunea PNL a început cu pași mari - importanți liberali au plecat pe bandă rulantă spre partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, care se bucură de un număr crescând de membri.

Citeşte şi: Congresul PNL – o dramoletă pusă în scenă pentru eternul prezidențiabil Crin Antonescu


Odată ce a ajuns că dețină frâiele puterii, Klaus Iohannis acționează fără ca să mai consulte partidul său, acesta stabilind traiectoria partidului pe loc. Iar din acest punct de vedere, se pare că PNL își moștenește liderul politic, ce acționează sub impuls și, probabil, chiar la nervi.


Iohannis vs. Antonescu. În cadrul Congresului PNL au existat dispute între tabăra lui Iohannis și cea a lui Antonescu în privința rezoluției pentru desemnarea prezidențiabilului partidului. Ceea ce a însemnat o „palmă” grea și neașteptată pentru Iohannis.

Drept urmare, Președintele PNL, văzând că pierde teren în fața lui Antonescu și că este la un pas pentru a fi votată rezoluția care să conțină atât numele său, cât și pe al lui Antonescu, Klaus Iohannis a propus retragerea rezoluției pe ordinea de zi.

Citeşte şi: Congres PNL. PNL a ales în Congres alianţa cu Băsescu

Mai mult, în urma minciunilor lansate de către liderul PNL la Congres, cu privire la faptul că PDL a acceptat ca formațiunea rezultată din PNL-PDL să se numească PNL, un adevărat conflict s-a iscat între partidele de centru-dreapta.

Reacţie Predoiu. Candidatul PDL la prezidențiale, Cătălin Predoiu, a reacționat la falsele afirmații ale lui Klaus Iohannis și a cerut „o atitudine de respect reciproc, bună-credință și transparență în cadrul negocierilor cu PNL”.

Așadar, prin aceste acțiuni iresponsabile de pe partea dreaptă a eșichierului politic se demonstrează că este foarte greu ca PNL-PDL să ajungă la un acord privind candidatul comun pentru Cotroceni. Însă o lovitură și mai grea pentru partidul liberal, inclusiv și pentru fostul partid al lui Traian Băsescu, este  ruperea formațiunii liberale.

Demisii din PNL. După Congresul PNL, liberalii s-au confruntat cu plecări în masă: 14 aleși au anunțat că părăsesc formațiunea, iar alți 5 se mai gândesc. Demisiile din PNL și trecerea către formațiunea pe care o va înființa Călin Popescu Tăriceanu se datorează faptului că adevărații liberali s-au declarat nemulțumiți de fuziunea cu PDL și de modul în care s-a desfășurat congresul partidului.

Cutremurul politic din timpul Congresului PNL se face simțit și în aceste zile, când nivelul de  agitație a fost ridicat atât de conflictul din Delegația Permanentă dintre Norica Nicolai și Crin Antonescu, cât și de demisiile liberalilor din partidul lui Iohannis. De exemplu, europarlamentarul PNL, pus pe listă la PE de Antonescu, l-a atacat virulent pe fostul lider PNL, în special, cu referire la decizia greșită de a trece PNL la PEE.

Citeşte şi: Daniel Chiţoiu şi-a anunţat DEMISIA din PNL

Partidul lui Tăriceanu. Iar ultimii care și-au prezentat demisia din PNL și au dorit să se alăture lui Călin Popescu Tăriceanu sunt deputații Mihai Stănișoară și Ion Cupă. Dezertarea din PNL a fost clar argumentată de către Ion Cupă: „PNL, așa cum îl știm cu toții  nu mai există, după ce conducerea sa a decis abandonarea identității politice, a istoriei, a tradițiilor sale politice și organizatorice.”

În plus, deputatul liberal de Sălaj Mirel Taloș anunță ca va demisiona din PNL și că îl va urma pe Călin Popescu Tăriceanu în viitorul partid pe care îl va înființa. Totodată, liberalul reclamă faptul că PNL i-a trădat pe partenerii ALDE care au sprijinit atât partidul, cât și România după 1990.

Și astfel, urmarea Congresului PNL s-a dovedit a fi ruperea Partidului Național Liberal între adevărații liberali și liberalii care doresc „curățarea” imaginii PDL, după ce acest partid a dus România cu un picior în groapă. „PNL dezertează de la valorile și principiile liberale pentru a-i fi servit pe tavă lui Băsescu și apropiaților săi din PDL” este concluzia la care și fostul vicepremier Daniel Chițoiu a ajuns și pentru care și-a înaintat demisia din PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ