Congres PNL. CRIN ANTONESCU a vândut un partid pentru o funcţie în familie

| 02 iul, 2014

Congres PNL. Zilele acestea, trădarea pare a fi la mare preţ în Partidul Naţional Liberal. Crin Antonescu, omul care a vândut partidul în contul intereselor personale, a fost aplaudat la scenă deschisă la congresul PNL din weekendul trecut.

Congres PNL. Culmea ipocriziei, unul din aplaudacii de marcă şi susţinători ai lui Antonescu în cursa internă pentru prezidenţiale a fost preşedintele de onoare al PNL, seniorul Mircea Ionescu Quintus. Nimeni altul decât cel care a ţinut să introducă în statut amendamentul potrivit căruia tradiţia şi identitatea PNL sunt “valori imuabile” ale partidului. Or, cum poţi vorbi despre identitatea PNL, în condiţiile în care familia europeană de care aparţine partidul a fost schimbată precum o pereche de şosete murdare, artizanul acestei mişcării fiind chiar omul aplaudat frenetic la congres, Crin Antonescu?

Citeşte şi: QUINTUS nu crede că fuziunea PDL-PNL e posibilă: Iată care e singura soluţie!

Cu toate acestea, au existat şi liberali care au luat poziţie faţă de politica mercantilă pe care Antonescu a dus-o în ultimele luni în care s-a mai aflat în fruntea partidului. Nominalizarea Adinei Vălean de către PPE pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European a fost, în opinia multora, răsplata popularilor pentru trădarea lui Antonescu faţă de liberalii europeni, dar şi faţă de doctrina liberală.

“Coincidenţa dintre trecerea PNL la PPE şi candidatura Adinei Vălean la vicepreşedinţia Parlamentului European este mult prea mare că să nu ridice semne de întrebare, fiind o dovadă a unei afaceri personale a lui Crin Antonescu cu cei din conducerea PPE. Antonescu a aruncat pe apa sâmbetei valorile liberale pentru un post călduţ pentru soţia sa. Este o trădare incalificabilă a electoratului liberal, care a crezut în vorbele lui Antonescu”, a afirmat Bogdan Nica, fost secretar adjunct al PNL.

Mult mai dur s-a dovedit a fi europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, care este de părere că Antonescu s-a vândut pentru “un preţ prea mic”. Nicolai se opune vehement trecerii PNL în barca PPE, considerând totodată că Antonescu a pierdut partidul, doar pentru a-şi pune soţia vicepreşedinte al Parlamentului European.

Citeşte şi: Norica Nicolai nu merge la PPE: Îmi asum riscul de a fi EXCLUSĂ din PNL

Candidaţi preşedinţie 2014. Oricât de romantici am fi să apreciem dovezile de dragoste pe care Antonescu le-a probat în faţa propriei sale soţii, sacrificând istoria partidului, rămâne întipărit totuşi gestul unui politician mic, meschin, cu interese mărunte şi cu o viziune îngustă şi cu o neînţelegere profundă a marelor mize. Obţinem astfel exact opusul profilului unui preşedinte de ţară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ