Băsescu şi Ponta, la prima şedinţă CSAT după scandalul "Mircea Băsescu". Ce se află pe agendă

| 02 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta se întâlnesc astăzi la prima şedinţă a CSAT după arestarea fratelui şefului statului, scandal în care s-a vorbit de posibile implicaţii în siguranţa naţională. Pe agenda oficială se află subiecte legate de mandatul pentru Summitul NATO din septembrie, de evaziunea fiscală şi de viitoarea prezenţă a armatei în Afganistan.

Preşedintele traian Băsescu a convocat în această după-amiază şedinţa trimestrială a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Întâlnirea care va avea loc la Palatul Cotroceni de la ora 16.00, în prezenţa şefilor de servicii şi a miniştrilor cu competenţe în zona siguranţei naţionale este prima cu uşile închise între preşedinte şi premier după izbucnirea scandalui "Mircea Băsescu" în care Parlamentul a cerut clarificări din partea directorilor SRI şi SPP în privinţa atingerii siguranţei naţionale.

Pe ordinea de zi oficială se află stabilirea mandatului României la Summitul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) 2014, la care participă în septembrie preşedintele, participarea României la viitoarea misiune NATO în Afganistan, după 2014, disponibilitatea armatei române de a participare la misiuni şi operaţii în străinătate în anul 2015, un raport al Guvernului despre activităţile şi rezultatele obţinute în prevenirea şi combatere a evaziunii fiscale şi "analiza posibilelor evoluţii îngrijorătoare şi a ameninţărilor la adresa securităţii naţionale".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ