DOSARUL BERCEA-BĂSESCU. Dan Voiculescu, acuzat că a PLĂTIT 1 milion de euro. Avocat: Sunt INVENŢII

| 02 iul, 2014

Declaraţii explozive în dosarul Bercea-Mircea Băsescu. Marian Căpăţână a declarat, în faţa judecătorilor, că i s-au oferit 200.000 de euro de la Dan Voiculescu, prin intermediul fiului lui Bercea Mondial, ca să spună că banii de la interlopi au ajuns la preşedintele Traian Băsescu, informează România TV.

Mai mult, presupusul intermediar al şpăgii spune că Dan Voiculescu ar fi dat un milion de euro familiei lui Bercea pentru a-l denigra pe Traian Băsescu

Noi informaţii apar în scandalul privind presupusul trafic de influenţă realizat de Mircea Băsescu. Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat banii, a declarat în faţa instanţei că fiul lui Bercea Mondial i-ar fi spus că Dan Voiculescu i-a dat un milion de euro pentru a-l implica într-un scandal pe fratele preşedintelui.

"Mi-a spus (Florin Anghel – n.r.) că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un milion de euro din care voia să-mi dea mie aceştia bani - 200.000 de euro. Mi s-a spus că a fost contactat prin C.S. şi prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, în condiţiile în care acceptă suma de 200.000 de euro numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu", se arată în declaraţia dată în faţa instanţei de Marian Căpăţână, presupusul intermediar dintre familia Bercea şi Mircea Băsescu.

Avocatul familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, a declarat la România TV că nu cunoaşte aceste informaţii.

"N-am cunoştinţă de asemenea chestiuni. Este o variantă a domnului Căpăţînă care a avut posibilitatea să facă declaraţii şi înainte, nu stiu de ce nu a avut acest punct de vedere de la început. Părerea mea este că sunt pur şi simplu invenţii şi cu privire la suma pe care o vehiculează şi cu privire la introducerea domnului Voiculescu în această cauză", a spus Abraham.

Avocatul a arătat că Marian Căpăţînă îşi îngreunează situaţia prin declaraţiile făcute şi că are "o viziune care scapă realităţii 100%".

"Ceea ce afirmă dânsul va fi folosit cert împotriva domniei sale pentru că sunt sunt probe elocvente că lucrurile s-au derulat de o altă manieră. În măsura în care face declaraţii mincinoase sau încearcă să inducă instanţa în eroare, limita de pedeapsă pentru infracţiunea pentru care este cercetat, de la 2 la 7 ani, poate ajunge la limita maximă. Dl Căpăţână şi-a asumat un risc 100%. În mod cert, în măsura în care m-a alăturat cu domnul Voiculescu, că aş fi participat la această chestiune, este o chestiune fundamendal greşită şi o resping", a spus Abraham.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ