Antonescu: Decizia lui Iohannis de a retrage rezoluţia privind candidatul la Preşedinţie, inspirată

| 28 iun, 2014

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat sâmbătă că decizia preşedintelui liberalilor, Klaus Iohannis, de a retrage propunerea de rezoluţie privind desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale a fost inspirată, arătând că un vot în acest caz nu ar scinda partidul.

'Dacă aşa s-a decis, părerea mea a fost că nu aveam toate elementele azi, că repede însă trebuie să ne procurăm elementele pentru o decizie. Lucrurile s-au precipitat când s-a propus o rezoluţie şi după părerea mea modul în care s-a încheiat astăzi dilema este unul normal, unul care a dovedit că suntem un partid puternic şi care a dovedit un prim gest al preşedintelui Iohannis inspirat. Un gest cu adevărat de preşedinte de partid', a spus Antonescu.

El a afirmat că nu poate să spună că s-a forţat nota, atâta timp cât lucrurile au fost discutate la vedere.

'Tot ce pot spune este că dl Iohannis a procedat cât se poate de corect, cât se poate de transparent şi cât se poate de inspirat', a afirmat Antonescu.

În opinia fostului preşedinte al PNL, această cursă internă pentru desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie nu lasă mai puţin timp pentru o campanie a dreptei unite.

De asemenea, Antonescu a spus că un vot în cazul propunerilor pentru candidatul PNL la alegerile prezidenţiale nu ar fi scindat PNL.

'Indiferent că ar fi avut loc azi un vot, indiferent că va avea altă dată, la Delegaţia Permanentă sau când va avea loc un vot, acesta nu va scinda partidul. Nu am nicio îndoială că, odată desemnat candidatul, partidul va urma în întregime, aşa cum am spus-o eu şi au spus-o toţi colegii, ştim, am dovedit cred, inclusiv azi, să purtăm o competiţie (...) şi după aceea partidul ştie să respecte rezultatele unei competiţii, cu atât mai mult cu cât nu este nici pe departe pentru mine o competiţie. Eu a trebuit să dau un răspuns (...) unei întrebări la care nu aveam alt răspuns atâta vreme cât am susţinut foarte clar că, dacă există oameni care susţin în mod semnificativ candidatura mea, nu le pot dezamăgi aşteptarea', a afirmat Antonescu.

El crede că PDL ar accepta să-i susţină candidatura din partea dreptei la alegerile prezidenţiale, în urma realizării unor sondaje.

'Eu cred că astăzi s-au făcut paşi foarte însemnaţi nu numai către un candidat unic al dreptei sau al acestor două partide, ci către o construcţie politică într-adevăr nouă', a spus Antonescu, punctând că rezoluţiile privind fuziunea cu PDL şi afilierea la PPE au fost votate cu scoruri zdrobitoare.

El afirmă că se consideră cel mai bun candidat al dreptei, dar că acest lucru nu este suficient şi că nu desconsideră şansele lui Klaus Iohannis şi ale lui Cătălin Predoiu.

Rezoluţia privind candidatura la prezidenţiale ar fi trebuit să fie discutată în Delegaţia Permanentă a liberalilor, potrivit lui Antonescu, care a mai spus că din cauza timpului foarte scurt acest lucru nu a mai fost pus în discuţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ