Şeful SPP pentru judeţele Suceava şi Botoşani, ridicat de procurorii DNA

| 18 iul, 2014

Colonelul Lucian Solcan, şeful SPP pentru judeţele Suceava şi Botoşani, a fost ridicat de mascaţi şi procurori, vineri după amiază, şi condus la audieri la sediul DNA Suceava, după ce i-a fost percheziţionat biroul pe care-l are în clădirea Consiliului Judeţean Suceava.

La percheziţii a participat ''în calitate de administrator al clădirii'' şi şeful Serviciului organizare, salarizare şi resurse umane din cadrul CJ Suceava, Mihaela Beldiman.

La ieşirea din birou, în drum spre DNA Suceava, întrebat ce au căutat procurorii, Solcan a spus doar: ''A fost un mandat de percheziţie. Căutau un document, nu pot să vă spun alte detalii''.

La rândul său, Beldiman a spus: ''Consiliul Judeţean nu este implicat deloc''.

Procurorii au ridicat şi documente din biroul colonelului SPP.

Procurori ai DNA Suceava însoţiţi de mascaţi au descins vineri dimineaţă în sediul Palatului Administrativ din Suceava, în cadrul unor cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2008-2014, a unor infracţiuni de corupţie.

A fost sigilat unul dintre birouri în care se păstrează documente clasificate.

Citeşte şi: Raportul SPP în cazul Mircea Băsescu, discutat miercuri la Senat

Preşedintele CJ Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, şi prefectul Florin Sinescu au declarat pentru AGERPRES că nu au cunoştinţă despre motivul descinderii şi că biroul respectiv nu le aparţine.

'În această clădire sunt multe birouri închiriate la alte instituţii, la parlamentari. Nu ştiu despre ce e vorba. Am auzit doar că au fost aici'', a spus Ioan Cătălin Nechifor.

Potrivit DNA, procurorii efectuează vineri şapte percheziţii domiciliare la adrese din judeţele Suceava şi Botoşani, între care două instituţii publice, într-un dosar de corupţie.

Au fost percheziţii şi la domiciliile fostului şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră din Siret, Nelu Fediuc, el fiind cercetat penal pentru că ar fi sprijinit o reţea de contrabandişti de ţigări şi a fost trimis în judecată săptămâna trecută.

Până în prezent la sediul DNA Suceava au fost aduse şapte persoane.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii Suceava, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Tag-uri: perchezitii, SPP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ