Iohannis îl spală din nou pe Băsescu în dosarul Bercea

| 29 iun, 2014

Noul președinte al PNL a pășit cu stângul în funcția de conducere a partidului. Cu o zi înainte de alegerea în funcția de lider liberal, Klaus Iohannis încearcă, într-un interviu acordat unui ziar central, să-l scoată basma curată pe Băsescu din scandalul cu Bercea.

Prezidențiabilul primar al Sibiului nu a ezitat să-i țină partea președintelui când a fost întrebat dacă Băsescu ar trebui să-și dea sau nu demisia din funcție ca urmare a scandalului care a dus la arestarea fratelui său.

Abordarea lui Iohannis este demnă de un susținător discret al lui Băsescu. “Trebuie văzut dacă președintele a știut de întreg scandalul și dacă într-adevăr a fost informat” spune Klaus Iohannis. Să spui în calitate de pretendent la funcția supremă în stat că Băsescu este un inocent și un neștiutor când vine vorba de scandaluri de corupție în care îi sunt implicate rudele este o probă ori de naivitate, ori de totală rea-intenție.

Câteva semne care ne spun clar că Iohannis este „băsist”:

·       Este principalul susținător al fuziunii cu PDL, partidul de suflet al lui Băsescu.
·       Se face că plouă atunci când este pus să aleagă între demisia președintelui din funcție și continuarea mandatului său până la capăt.
·       Tace mâlc în cazul Băsescu – Bercea, nu a spus nimic de concreteţe, nu este deloc revoltat de situaţie.
·       Şi el şi Băsescu fac din PSD inamicul nr. 1.
·       În egală măsură cu Băsescu, îl desconsideră pe Tăriceanu şi îl caricaturizează.
·       Nu atacă niciodată măsurile de austeritate.
·       Este şi el, fan Angela Merkel.
·       Ambii sunt fermi susţinători al PPE.

Semnele sunt destul de clare. Întrebarea este dacă Iohannis va candida la prezidenţiale şi va câştiga fotoliul de la Cotroceni, oare pe cine va pune premier?
Un răspuns interesant ar fi Traian Băsescu. Iohannis până la urmă nu şi-a ascuns niciodată admiraţia lui faţă de Băsescu. Chiar dacă preşedintele României a fost singura lui piedică în calea numirii sale ca premier, atunci când era susţinut inclusiv de PSD pentru această funcţie, există o posibilitate reală ca Băsescu să continue să conducă ţara şi după terminarea mandatului la Cotroceni, de la palatul Victoria.

Relaţia cu Angela Merkel poate fi o cheie de urmărit în următoarele luni. Iohannis este un simpatizant al cancelarului Germaniei, persoană în relaţii bune cu Traian Băsescu. Dacă în ecuaţie introducem şi trecerea cu japca a PNL-ului în PPE şi fuziunea cu PDL-ul anunţată al Congresul de sâmbătă, peisajul liberal devine mult mai clar.

Aici se explică mai simplu reţinerea pe care Iohannis o are de a se exprima liber în cazul Băsescu – Bercea, nu ar avea cum să-şi atace practic şeful.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iul, 2014
hiris
Iohannis îl spală din nou pe Băsescu în dosarul Bercea - See more at: http://www.obiectiv.info/iohannis-il-spala-din-nou-pe-basescu-in-dosarul-bercea_47660.html#comentarii
e o caracteristica a tuturor politicienilor,a se face frate si cu dracul numai sa treaca puntea!
01 iul, 2014
nedumerit
iaca fleosc !!!!!
Mai dragutule, eu cred ca mata esti putintel PSD-ist. Si cel putin rau intentionat. Cum adica, cine e contra PSD-ului este automat basist? Adica cine nu e cu noi, e impotriva noastra? Nu ti se pare ca asta suna a comunism si fascism? Si mai este ceva ce nu inteleg... Cand s-a unit PDSR-ul cu PSDR-ul si au format PSD-ul, nu era nici o problema... Acum cand se incearca formarea unui partid puternic de dreapta, sariti toti comunistii de doi metri in sus, ca o fi si ca o pati.... Iar in privinta lui Tariceanu, sa sti ca nici un om cu scaun la cap nu iubeste tradatorii !!!! Voi, PSD-istii, ce ati facut cu Geona? L-ati mazilit pentru ca nu a fost de acord cu voi, intr-o privinta minora... Ce ati fi facut cu el daca incerca sa rupa parte din PSD? Ati fi trimis procurorii pe el si era langa Nastase 7 case acum.
30 iun, 2014
nache
Argumente de 2 lei( vechi)
Ultimile 4 argumente, prin care se demonstreaza ca Johannis este " basist" sunt de a dreptul hilare, iti trebuie minte putina sa tegandesti la asemenea argumente.
29 iun, 2014
nicu
O sa va vad alergand dupa slujbe curand,si nu stiu cine va risca sa va dea salarii!Jurna;isti de rahat,purtati de ani de zile stindardul urii,si frica de LEGE pentru jupanii care va platesc!Asta poate fi tradare a neamului tau Ziaristule...De ce scrii impotriva tarii tale este o enigma pentru mine,dar va va veni randul....Stii de mic,minciuna are picioare scurte!
29 iun, 2014
hey
ARTICOL BINE SCRIS, ADEVARAT!
Te felicit, d-le ziarist! Ai pus punctul pe "i". Ar fi bine sa adancesti subiectul si vei descoperi cele doua filiere: americana (Ponta) si nemteasca (Antonescu-Iohannis, pdl si tabara Basescu), cea din urma tintind la presedentia Romaniei (Iohannis). Ce ar trebui sa faca Iohannis in calitate de presedinte al Romaniei si omul taberei sale - asta ar trebui sa descoperi dumneata. Oricum bravo, esti pe drumul cel bun. Continua!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ