Iohannis minte ca un politician dâmbovițea​n

| 29 iun, 2014

După cum era de așteptat, Klaus Iohannis a devenit sâmbăta aceasta noul președinte al PNL, după ce a obținut o victorie zdrobitoare în fața singurului său contracandidat, Ioan Ghișe. La puțin timp însă după ce a fost anunțată această victorie, s-a petrecut un incident pe care nimeni nu îl anticipase și care așează mandatul în fruntea PNL obținut de primarul Sibiului sub o lumină deloc favorabilă.

De-abia instalat oficial în fruntea PNL, Klaus Iohannis a susținut un discurs prin care argumenta în favoarea fuziunii cu PDL, susținând printre altele, pentru a reduce la tăcere acela voci care s-au exprimat împotriva unui pas prin care PNL ar fi urmat să treacă în neființă după 139 de ani de istorie, că noul partidar urma să se numească PNL. ” Eu sunt pentru fuziune şi vă voi întreba care este părerea dumeavoastră. Dar o să vă spun ceva ce nu a spus nimeni până acum. Sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL”, a spus Iohannis.

Afirmația confirma ceea ce noul președinte al PNL lăsase să se înțeleagă încă din moțiunea cu care a candidat și a câștigat. În această moțiune, fuziunea era descrisă ca fiind soluția care va readuce PNL la guvernare, într-o poziție preeminentă. "Unificarea PNL cu PDL înseamnă transformarea formaţiunii politice a dreptei în partidul determinant al guvernări, partid în jurul căruia se vor construi majorităţi, în jurul cărui vor gravita alte formaţiuni politice şi nu invers". Iar în mod evident, această afirmație se baza pe premisa implicită că PNL nu se va dizolva în PDL prin fuziune, ci invers.

Numai că, ce să vezi, de-abia își terminase Iohannis de ținut discursul și de-abia votaseră liberalii în favoarea fuziunii, că PDL, prin vocea lui Cătălin Predoiu, a și informat ipoteza lansată de proaspătul președinte al PNL. ”Dl Johannis a anunțat că e mandatat să informeze Congresul PNL cum că noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi ... PNL. Doresc să îl anunț pe dl Johannis că nu știu ce mandat are, dar al meu nu. Acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit în Comisia bipartită de negociere PDL PNL. Această manieră de a purta discuțiile este incorectă. S-a stabilit că orice chestiune se va discuta și negocia instituțional în comisie. Nu e corect să aflăm de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret și dezavuez această manieră care denotă lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, ‘nu vom oferi PDL pe tavă’”.

Minciuna dată în vileag de vicepreședintele democrat-liberal îl delegitimează total pe Klaus Iohannis. Noul președinte al PNL își începe mandatul inducându-și în eroare colegii de partid într-o chestiune de o importanță capitală pentru viitorul formațiunii, demonstrând astfel că lipsa de onestitate pe care a manifestat-o în privința lui Crin Antonescu, pe care l-a asigurat că îl sprijină pentru prezidențiale, pentru ca apoi să îl înjunghie în spate după europene, nu a fost deloc o întâmplare. Ceea ce nu face decât să distrugă total mitul nemțului corect și să le demonstreze românilor că Iohannis minte exact ca orice alt politician dâmbovițean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iun, 2014
hey
A inceput bine, nu?
Se pare ca boala minciunii l-a contaminat si pe neamt. Ca sa-i iasa pasienta, spune orice viseaza, ca cacarau, doar-doar s-o implini voia celor de la serviciul ochiul-si-urechea. PNL prin absorbtie sau PNDL prin fuziune sau PDL prin disparitie, ce mai conteaza. Miel sa iasa! Pacaliciul insa are tupeu si il foloseste fara balbe. Vai de ei si vai de noi, siliti sa avem asemenea creaturi cu fete multiple!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ