Scandal la CNA. Laura Georgescu a fost audiată de Parlament

| 02 iul, 2014

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, a fost audiată de Comisia de Cultură din Parlament în urma înregistrărilor apărute recent în mass-media.

Audierea vine după înregistrările audio apărute în ultima perioadă. În primele înregistrări, șefa CNA le vorbește unor elevi pe un ton autoritar și agresiv. În altele, Laura Georgescu face afirmații jignitoare la adresa lui Georgică Severin, șeful comisiei de cultură din Senat și vorbește despre posibile sponsorizări cu laptopuri, către CNA, transmite paginademedia.ro.

Gigel Ştirbu: Nu vreau să intru în substanța acestor înregistrări, în detalii ce țin de limbajul folosit de domnia sa în acele discuții semiprivate sau private. În urma presiunii mediatice care a existat asupra acestei comisii și din cauza valului de nemulțumiri ce au răzbătut în spațiul public am fost nevoiți să facem această audiere.

Laura Georgescu
– Încep prin a vă spune că v-am adus în această dimineață un material care răspundea solicitării dumneavoastră. Am venit doar cu lucrarea adresată în solicitarea dumneavoastră, memoriul înaintat de cei trei membri. Ceea ce regăsiți în documentul prezentat de noi. Dacă vorbim de înregistrările difuzate în spațiul public, le resping vehement atâta vreme cât trebuie probat cine este deținătorul înregistrării integrale. Trebuie probat cine deține înregistrările integrale, asumat public. Legea te obligă să identifici și să precizezi sursa. Expertiza va demonstra clar că sunt montate. Ați făcut referire și la înregistrările din programul școala altfel derulat în aprilie 2012.

Laura Georgescu – Referitor la setul de înregistrări din ultimele 24 de ore: le resping cu vehemență. Vă spun ca om care provine din industrie. Poți monta și scoate. Eu acest lucru îl contest.

Legat de discuțiile cu elevii: Nu a fost o discuție despre artă cultură și poezie. Mergeam pe un context violent. Am discutat ceea ce s-ar întâmpla dacă.


- Nu am spus că este vocea mea. Am spus cel puțin din ianuarie 2013 că doi colegi înregistrează permanent ședințele consiliului. Ceea ce am susținut este că sunt scoase din context și schimbate anumite cuvinte. Acest lucru l-am susținut. Câtuși de puțin v-am spus că nu am purtat o astfel de disc cu președintele comisiei de cultură din senat. Una este să înregistrezi într o ședință publică și alta este o înregistrare dintr-un birou.
- Nu mi-ați spus că am favorizat un post. Resping acest lucru. Vreau să vă uitați. România TV nu a fost niciodată un post favorizat, din contră conduce în topul amenzilor.

Gigel Știrbu: Conform legii nu vă putem sancționa, dar de față cu colegii mei, vă promit că voi insista pentru modificarea legilsației în domeniu. Dacă se va continua așa, instituția va intra într-un blocaj. Vă rog din toată inima, fiți un factor de echilibru în acea instituție. Eu în locul dvs, după tot ce s-a întâmplat în spațiul public, vă garantez că mi-aș fi dat demisia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ