Preşedintele CNA: Cine afirmă că va reglementa internetul trebuie mai întâi să reglementeze Cosmosul

| 30 apr, 2014

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, neagă că ar vrea să controleze mediul online, precizând că "oricine afirmă că urmează să reglementeze internetul trebuie mai întâi să reglementeze Cosmosul".

"Informaţiile vehiculate în ultimele zile referitoare la «pericolul» în care ar urma să intre «libertatea de expresie pe internet» s-au bazat pe distorsionarea de către doamna Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a unei informări făcute în şedinţa publică a CNA din data de 24.04.2014, ca urmare a participării mele, în calitate de preşedinte al CNA, la Conferinţa Internaţională «Protecţia minorilor în era digitală», ce a avut loc la Atena în zilele de 14 şi 15 aprilie 2014" , spune Laura Georgescu, într-un punct de vedere transmis agenţiei MEDIAFAX.

Într-o postare pe blogul personal, intitulat "Despre audiovizual", Narcisa Iorga a afirmat că "preşedintele CNA vrea să controleze internetul". "La început, prin «propuneri de reglementare minime», în scopul nobil declarat de protejare a minorilor de abuzurile la care pot fi supuşi prin intermediul internetului. Mai târziu, cine ştie la ce se ajunge! Cu puterea de disimulare ieşită din comun pe care o deţine, Laura Georgescu invocă demersurile făcute de comisarul european pentru Agenda Digitală Neelie Kroes, când, de fapt, serveşte interese politice riscante exprimate deja la Bucureşti pentru a controla mediul virtual. Nu neg bunele intenţii ale Comisiei Europene de a proteja copiii de abuzurile prin internet, dar niciuna dintre ţările europene nu se confruntă cu abuzurile permanente asupra minorilor prin intermediul audiovizualului aşa cum se confruntă România, din cauza unui CNA incapabil să servească interesul public", a scris Narcisa Iorga pe blogul personal.

De cealaltă parte, Laura Georgescu spune că sesiunile Conferinţei "Protecţia minorilor în era digitală" de la Atena au abordat mai multe teme, între care: "Convergenţa digitală fără frontiere: Minorii în discuţie"; "Mass-media digitale în mâinile minorilor: instrumente de utilizare"; "Protecţia minorilor într-un mediu audiovizual în schimbare: mai este adecvată reglementarea existentă?"; "Utilizatorii creativi şi responsabili - Furnizori de conţinut inovativi şi responsabili: rolul Educaţiei media".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ