BRAT: Aproape 6 milioane de români stau zilnic pe Internet. Ce caută românii pe www.

| 19 mai, 2014

Peste 5,9 milioane de români folosesc zilnic internetul, respectiv un procent de 61,6% din populaţia totală a ţării, iar tendinţa este de continuă creştere, reiese dintr-un Studiu de Audienţă şi Trafic de Internet (SATI), realizat de Biroul Român de Audit Transmedia.

"În ceea ce priveşte scopul utilizării zilnice a Internetului, datele furnizate de BRAT conturează o scădere a interesului românilor pentru ştiri, precum şi pentru informaţiile de tip auto şi sport, însă semnalează o creştere a interesului pentru zona de jocuri online şi de divertisment. Un factor care a contribuit la această tendinţă este şi faptul că măsurarea a inclus şi perioada sărbătorilor de iarnă", se arată în studiul citat.

Referitor la intenţia de achiziţionare de bunuri şi servicii pentru perioada măsurată, se remarcă scăderea intenţiei de achiziţionare de telefoane mobile şi de servicii de telefonie mobilă, precum şi scăderea intenţiei de achiziţionare de servicii de cablu-TV, asigurări şi credit.

În schimb, studiul relevă o creştere a intenţiei de achiziţionare de servicii turistice. Se poate estima că şi această evoluţie se datorează tot perioadei de referinţă a studiului.

În cadrul studiului au fost publicate rezultate de audienţă pentru 154 de site-uri, obţinute în perioada 1 decembrie 2013 - 28 februarie 2014.

BRAT este organizaţia industriei de media din România care măsoară audienţa presei scrise şi a mediului online, auditează tirajele (presă scrisă) şi monitorizează investiţiile în publicitate (presă scrisă, online, radio şi out-door).

Tag-uri: BRAT, internet
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ