B1 TV, amendă CNA pentru emisiunile despre Radu Mazăre

| 22 mai, 2014

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au amendat joi postul B1 TV cu 10.000 de lei pentru mai multe emisiuni din perioada 16 - 28 aprilie în care au fost făcute o serie de afirmaţii despre primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Emisiunile analizate de CNA sunt 'România acum', 'Butonul de panică', 'Aktualitatea B1', 'Bună seara, România', 'Sub semnul întrebării', '360°', 'Talk B1', 'Xpress', 'Lumea lui Banciu', 'Actualitatea Românească'.

Într-o sesizare adresată CNA de către Radu Mazăre, în calitate de persoană fizică, se semnalează că în emisiunile B1 TV 'atât opiniile invitaţilor, cât şi cea a moderatorului au fost prezentate sub forma unor acuzaţii privind fapte ilegale ori imorale, care nu au fost probate ori dovedite de aceştia şi care au fost de natură să afecteze demnitatea, imaginea sau reputaţia persoanei'.

'Afirmaţiile şi informaţiile care au adus atingere drepturilor şi intereselor legitime ale subsemnatului, încălcând astfel legislaţia din domeniul audiovizualului, au fost prezentate de B1TV în cadrul mai multor programe audiovizuale din perioada 16.04.2014 - 28.04.2014', se arată în sesizarea lui Radu Mazăre.

Membrii CNA au considerat că B1 TV în emisiunile difuzate a încălcat articolele din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual potrivit cărora în programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public trebuie să respecte principiul imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie' şi 'în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ