Protestatarii din Portul Constanţa, reclamaţii la CE şi DNA: Mazăre să aibă interdicţie în România

| 21 mai, 2014

Sindicalistii din Portul Constanta au protestat, si miercuri, fata de decizia Guvernului de a ceda actiuni ale companiei de stat primariei conduse de Radu Mazare.

In plus, acestia au trimis, marti, o scrisoare Comisiei Europene (CE), in care semnaleza situatia de la malul marii, relateaza Evenimentul Zilei.

Cei 400 de muncitori au manifestat fata de premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor Dan Sova, pe care ii acuza ca "vor sa puna portul in bratele lui Radu Mazare".

Sindicalistii au anuntat ca vor continua protestele dupa alegerile europarlamentare. Totodata, ei l-au avertizat pe primarul Constantei: "Daca va fi nevoie ca aici sa facem un Maidan, o vom face".

Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare (FNSP) cere pastrarea portului sub controlul statului "pentru a nu ajunge pe mana firmelor clientelare ale Republicii Autonome Mazare".

Liderul FNSP, Mircea Burlacu, a precizat ca sindicalistii au cerut o intalnire cu Victor Ponta, in care sa ii prezinte argumentele pentru care Portul Constanta trebuie sa ramana in administratia Ministerului Transporturilor.

De asemenea, sindicalistii au trimis o scrisoare Comisiei Europene, explicand care este miza descentralizarii companiei de stat si ce intentii au, de fapt, politicienii. Doi delegati ai FNSB vor avea o intrevedere cu membri ai CE in acest sens.

In plus, mai in gluma, mai in serios, protestatarii au spus ca vor face o reclamatie la DNA. "Vom cere sa-i ridice interdictia lui Radu Mazare de a parasi tara si sa o inlocuiasca cu interdictia de a veni in tara".

Sindicalistii, care au inceput protestele luni, sustin ca se va ajunge, treptat, la privatizarea Portului Constanta, in contextul in care Mazare a precizat, in momentul in care administratia locala a preluat actiunile, ca va majora taxele pentru operatori.

Ei considera ca aceasta marire va duce la scaderea traficului de marfuri, care este principala sursa de venit a companiei de stat. Astfel, Portul Constanta ar ajunge sa nu mai poata plati salarii si, in final,ar face disponibilizari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ