Traian Băsescu s-a dat de gol! Președintele controlează Justiția cu o mână de fier!

| 20 mai, 2014

Președintele Traian Băsescu a oferit dovada clară a faptului că este cel care ține în mână frâiele Justiției. În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Tele M, șeful statului a declarat clar că este de acord ca DNA să nu facă arestări în timpul campaniei electorale, lăsând să se înțeleagă că procurorii răspund la comenzile sale

Ca răspuns la această imixtiune a Președintelui în treburile justuției, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze CSM, arătând că mesajul președintelui este că "a oprit arestările în perioada campaniei electorale, dar le dă drumul la arestări după".

 

“Cred că e o declaraţie iresponsabilă, ca multe altele, dar vă rog, domnule ministru, să sesizaţi Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă nici asta nu este o intervenţie brutală în justiţie (...) Simplul fapt că preşedintele statului afirmă asemenea lucruri legate de campania electorală şi de arestările de la DNA cred că trebuie sancţionat", a spus Victor Ponta în ședința de Guvern.

 

Premierul a arătat că prin sesizarea CSM vrea să fie transmis un semnal foarte clar că nici preşedintele, nici un alt om politic nu poate să oprească sau să dea drumul la arestări şi că justiţia funcţionează nu pe criteriul campaniilor electorale, ci pe cel al aflării adevărului şi respectării legii.

 

"Mi se pare absolut inadmisibilă declaraţia, chiar dacă a fost făcută într-o campanie în care, sigur, preşedintele nu are ce să caute, dar cred că trebuie să dăm un semnal foarte clar că s-a terminat cu perioada în care preşedintele ţării spunea cînd arestează DNA-ul şi când nu arestează", a conchis Victor Ponta.

 

Traian Băsescu s-a disculpat ulterior în cadrul unei declarații oficiale la Palatul Cotroceni, spunând că interpretarea este o simplă “speculație”.

 

Înregistrarea video cu declarația lui Traian Băsescu poate fi vizionată  la adresa   http://youtu.be/rZuz5oMsqR0

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mai, 2014
cantautor
ministrul justitiei este verisor prin alianta cu Ponta?
tare de tot..
procurorul general a fost coleg de facultate cu Ponta?
Daciana este sotia lui Ponta?
Sarbu este ruda cu Ponta?
Sova a fost coleg cu Ponta?
Basescu tine fraiele in mana? pai are dupa cum se vede si toate parghiile si toate motivele...
21 mai, 2014
justitie
care justitie ma? nenorocitii aia care dau dreptate pe o sacosa de ciuperci sau de cartofi? arde-i-ar terciul de nenorociti cu 100 milioane pe luna si aceeasi pensie
21 mai, 2014
conu
trist ca pentru un pol...se vinde asa usor un tanar jurnalist...iti urez sa traiesti intr-o lume la fel de rosie ca si lipsa dumitale de obiectivitate...:-p
21 mai, 2014
nic
inapoi la ceasca...
Manipulati atat de grosolan in favoarea partidului mamut si a unui premier corupt pana-n maduva oaselor!!! Lumea nu mai indrazneste sa caste gura pt ca automat sunt facuti hitleristi si nazisti de catre un hotoman care respira minciuna!!! Ati intors inapoi era lui ceausescu , doar ca acum se numeste...Ponta!!! E ridicat in slavi asa cum era si ceasca, este omniprezent peste tot asa cum era si ceasca, trage sforile cum le tragea si ceasca si, hei, se pare ca-l faceti si presedinte cum era si... ceasca! Rusine pentru cei care duc de nas un popor intreg, socialistii si socialismul nu sunt viitorul tarii!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ