Joe Biden susţine politica Guvernului de întărire a Armatei

| 21 mai, 2014

Sprijinul exprimat de vicepreşedintele american vine ca urmare a deciziei luate de executivul de la Bucureşti de a suplimenta bugetul destinat Armatei ca urmare a situaţiei regionale tensionate provocată de acţiunile Rusiei în Ucraina. În acest sens, Guvernul a decis suplimentarea cu 700 de milioane de lei a bugetului destinat Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru a confirma eforturile întreprinse de guvernul condus de Victor Ponta de a suplimenta bugetul destinat Apărării, vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Bidean şi-a declarat sprijinul pentru politicile de întărire a capacităţilor militare ale României. Referindu-se la creşterea capacităţilor de apărare a statelor din NATO, vicepreşedintele SUA a apreciat eforturile realizate de premierul Victor Ponta de a suplimenta bugetul alocat Aparării. ”În acelaşi timp, pentru a ne asigura că NATO rămâne o forţă de descurajare credibilă şi eficientă, credem că este vital ca toţi aliaţii NATO să împartă mai bine responsabilitatea şi să investească din nou în capacităţile militare şi antrenamente”, a declarat vicepreşedintele american.

Sprijinul exprimat de vicepreşedintele american vine ca urmare a deciziei luate de executivul de la Bucureşti de a suplimenta bugetul destinat Armatei ca urmare a situaţiei regionale tensionate provocată de acţiunile Rusiei în Ucraina. În acest sens, Guvernul a decis suplimentarea cu 700 de milioane de lei a bugetului destinat Ministerului Apărării Naţionale pentru asigurarea întreţinerii echipamentelor militare şi completarea stocurilor necesare.

De altfel, banii alocaţi Armatei se vor întoarce în economia naţională deoarece aceştia sunt destinaţi în mare parte retehnologizării şi întreţinerii tehnicii militare care se va realiza în fabricile româneşti. Noile comenzi ale MApN în scopul modernizării vor oferi companiilor româneşti de profil un adevărat balon de oxigen, industrie care de mulţi ani se afla într-o situaţie precară. Pe lângă relansarea unei industrii aflate în dificultate, noile alocări bugetare vor apropia România de ţinta de 2% din PIB pe care trebuie să o aloce bugetului Armatei, conform angajamentelor luate în cadrul NATO.

În acelaşi timp, un pas suplimentar pentru a relansa industria de apărare îl reprezintă şi iniţiativa Executivului condus de Victor Ponta de a şterge datoriile companiilor de stat din acest sector strategic. Anularea obligaţiunilor fiscale către stat se referă la 15 companii care produc sau comercializează armament, muniţie şi materiale de război şi care au împreună datorii de aproape un miliard de lei. Această acţiune dublează eforturile făcute de cabinet pentru a relansa industria de apărare astfel încât aceasta să îşi redobânească dimensiunea economică din trecut.

Ca urmare a intervenţiei ruse din Ucraina, în ultimile săptămâni, SUA şi aliaţii NATO şi-au arătat solidaritatea pentru statele din Europa Centrală şi de Est prin intensificarea prezenţei militare în regiune. De altfel, vizita făcută de Joe Biden în România reiterează angajamentul de neclintit al SUA faţă de garanţiile de apărare colectivă a ţărilor din Europa.

Aprecierea eforturilor de înzestrare ale armatei derulate de ţara noastră cu ajutorul guvernului, reprezintă o parte din dimensiunile mesajului pe care Joe Biden doreşte să îl transmită României. Vizita pe care vicepreşedintele SUA o face în România reprezintă o ocazie de a transmite un mesaj clar cu privire la sprijinul pe care îl oferă ţării noastre administraţia de la Washington în contextul regional tensionat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mai, 2014
fan Sultanescu
vicepresedinte SUA
Presedintele SUA apreciaza eforturile dvs personale pentru a proteja statul de drept in Romania. E important pentru economia dvs., pentru libertatea si vietile cetatenilor care au8 dreptul sa stie ca firmele lor pot sa concreze fara sa dea mita, ca dosarele vor fi judecate transparent in instanta, si ca nimeni nu e deasupra legii.

Sintem prieteni, avem mult de lucru: comert, investitii, energie.

Domnule presedinte, alianta noastra este puternica si in mare masura datorita dumneavoastra.

Sint onorat sa fac aceasta alianta si mai puternica.

Vreau sa-i spun dlui presedinte. Imi va lipsi, pentru ca termenul sau se va termina inaintea termenului meu.
21 mai, 2014
fan ferenczy
Pentru Dan Sultanescu,consilier Ponta:
inzestrare armatei se face cu bani de la bugetul statului,din taxe si impozite platite de catateni si companii...
armata este a Romaniei,nu a unui Guvern
de acolo iti iei si tu banii,nu ii aduce PSD_ul de acasa...
asta daca nu cumva,tu lucrezi gratis...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ