Traian Băsescu își asumă controlul politic pe arestările DNA

| 20 mai, 2014

Iar a vorbit gura fără Băsescu. Ultima declarație a președintelui i-a făcut să se ia cu mâinile de cap pe consilierii săi – acei câțiva rătăciți care n-au primit încă ordinul să treacă la PMP - iar pe primul-ministru Victor Ponta l-a determinat să-i ceară ministrului de Justiție Robert Cazanciuc sesizarea CSM

Traian Băsescu s-a așezat iar la snoave marinărești, explicând cu subiect și predicat că susține decizia DNA de a opri arestările în campania electorală, pentru a nu influența decizia de vot a alegătorilor..."Cred că au facut foarte bine ca pe perioada campanei, şi se întîmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări pentru că pot influenţa campania", a spus preşedintele Băsescu.

Dar dacă Traian Băsescu susține că DNA a oprit arestările, pe motiv de sezon electoral, atunci este cât se poate de clar că acesta are cunoștință de planurile DNA. Conform acestei aberante declarații, procurorii DNA par să aibă un robinet de care învârte însuși președintele republicii, care decide care este jetul optim de arestări pentru societate. Băsescu trebuie să se explice, lucru pe care-l și forțează declarația premierului despre sesizarea CSM, altfel afirmațiile sale negândite reprezintă recunoașterea controlului politic asupra Justiției și activității procurorilor.

"Avem o economie care performează, avem relaţii internaţionale foarte bune, trebuie să avem şi o justiţie cu adevărat independentă. Am văzut declaraţia preşedintelui Băsescu prin care spune că a oprit arestările în perioada de campania electorală, dar le dă drumul la arestări după. Cred că e o declaraţie iresponsabilă, ca multe altele, dar vă rog, domnule ministru, să sesizaţi Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă nici asta nu este o intervenţie brutală în justiţie...

Eu cred, în primul rând, că e o minciună, nu cred că preşedintele Băsescu poate să oprească arestări în campanie sau în necampanie, dar simplul fapt că preşedintele statului afirmă asemenea lucruri legate de campania electorală şi de arestările de la DNA cred că trebuie sancţionat", a spus primul-ministru Victor Ponta. Luarea de poziție a premierului l-a constrâns pe Traian Băsescu să revină cu precizări, într-o apariție televizată în care președintele părea de-a dreptul răvășit.

Palid și transpirat, Băsescu a negat că declarația anterioară ar fi amestec în treburile Justiției și a încercat să eschiveze destul de neconvingător, folosindu-se de vizita vicepreședintelui american Joseph Biden: ”Ponta spune că am cerut ca DNA să își înceteze activitatea pe timpul campaniei. Nu există o asemenea declarație... Îl invit pe Victor Ponta să renunțe la minciună măcar acum, când avem vizite foarte importante..” a declarat Traian Băsescu în declarația televizată amintită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mai, 2014
ELENA
oricum nu dati comentariile,am mai scris de cateva ori,dar pt voi cei de la cenzura ma mir ca nu vomitati dupa atata mizerie ce faceti,ceas de ceas,mai rau ca latrina 3.asta nu este informatie este incercarea de a dezinforma,spala creierre-mai este putin si romanii vor sterge pe jos cu voi!!!!!!!alo,ghita vezi cum o sa-i mai instruiesti,mai ai putin speram!!!
21 mai, 2014
didi
Si bine face
21 mai, 2014
cantautor
Basesescu:"cred ca au facut bine...."
o opinie
eu cred ca autorul articolului este Sultanescu,consilierul lui Ponta
mai cred ca nu il duce prea mult mintea..
o opinie
USL-traieste ....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ