Efectele unei campanii disperate - Crin dă târcoale procurorilor și serviciilor secrete

| 20 mai, 2014

Disperat că se duce la fund în sondaje și, de la siguranța unei viitoare funcții prezidențiale, atunci când era candidatul USL, ajuns la posibilitatea pierderii propriului partid, Crin Antonescu se gudură acum ca un pisic speriat pe lângă toată lumea, mai puțin Ponta și electoratul PSD/USL.

Crin Antonescu știe că o mare parte a electoratului USL îi este interzis, așa că s-a reorientat către susținătorii lui Traian Băsescu. Nu doar Băsescu, Udrea și gașca lor au fost reevaluați de liderul liberal, ci și Kovesi, Maior și Meleșcanu. În caz că nu țineți minte, Meleșcanu a fost aspru sancționat de Antonescu atunci când a acceptat oferta lui Traian Băsescu de a conduce SIE. „Trădător” era doar unul din numele de alint cu care îl striga Antonescu, așa cum la rându-i este strigat de câteva milioane de români care au votat USL.

Președintele PNL dorește acum să intre în grațiile șefilor de Parchete, în special Kovesi, cea care în urmă cu un an, când a fost numită la conducerea DNA, era ținta atacurilor liberalilor. Antonescu, care în urmă cu câteva zile, poate săptămâni, spunea că unul din elementele care au dus la ruperea USL a fost tocmai numirea Codruței Kovesi la conducerea DNA, a declarat acum că dacă va ajunge președinte nu o va schimba pe șefa DNA din funcție, preferând continuitatea. Evident, declarația a fost făcută la B1, post de televiziune la care Antonescu a apărut de două ori în mai puțin de 24 de ore.

Îngrijorătoare este declarația de dragoste către Servicii. Crin spune că dacă va fi președinte își dorește Servicii Secrete puternice, evident, în limite constituționale, dar știm cu toții cât de elastice sunt aceste limite; Servicii care, atenție, să se implice „puțin spre deloc” în jocurile politice interne. De la acuzații grave la adresa „Securității lui Băsescu”, care ascultă telefoane și alte matrapazlâcuri de genul, acum Antonescu se gândește că dacă va ajunge la Palatul Cotroceni, n-ar strica să se folosească puțin de Servicii în vederea atingerii unor obiective politice. O declarație care a trecut oarecum neobservată, dar care ar trebui să trezească în noi toți adevărate semne de îngrijorare. Vă dați seama ce s-ar întâmpla dacă ar ajunge la conducerea țării o persoană care, cu câteva luni înainte de alegeri, se dă de gol și spune că nu l-ar deranja să se folosească de Servicii în jocurile politice, în condițiile în care știm ce s-a întâmplat atunci când a ajuns la Cotroceni un personaj care a negat, și în continuare neagă vehement, că s-ar folosi de astfel de informații? Antonescu deja ne-a demonstrat că nu îi este străin comportamentul dictatorial, prin modul în care conduce PNL, imaginați-vă cum ar fi să fie președinte de țară, nu de partid.

Crin Antonescu nu știe ce să mai facă. Sondajele arată PNL la 15-16%, iar el a ajuns la capitolul încredere chiar mai jos decât Băsescu, așa că acum bate la toate ușile, în speranța că îi va deschide cineva.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mai, 2014
viola
ce comentarii vreti la asa o manipolare grosolana!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ