PDL jigneşte liderii europeni

| 20 mai, 2014

Pe măsură ce alegerile pentru Parlamentul European se apropie, lupta electorală dintre principalele partide devine din ce în ce mai dură, fiecare parte sperând că poată câştiga în ultimele zile de campanie sprijinul a cât mai multor votanţi. Astfel, până pe 25 mai ne putem aştepta la declaraţii din ce în ce mai conflictuale, mai ales din partea forţelor politice care pornesc cu a doua şansă în cursa electorală

Tocmai în acest context electoral trebuie interpretată şi o declaraţie făcută de eurodeputatului PDL Monica Macovei, care în linie cu alţi populari europeni a pornit luni un atac extrem de dur la adresa lui Martin Schultz, candidatului PES la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Astfel, doamna Macovei a ţinut să declare următoarele: "Ştiţi că sunt deja candidaţi anunţaţi, pe stânga este domnul Schulz, pe dreapta este domnul Juncker, fost premier al Luxemburgului. Mie mi se pare un mare pericol ca domnul Schulz să ajungă preşedinte al Comisiei Europene, şi pentru România, şi pentru direcţia vest, adică Uniunea Europeană, pentru România. (...) Gândiţi-vă ce ne aşteaptă dacă socialiştii vor avea o majoritate cu care să conducă Europa: ne aşteaptă vremuri de teroare şi întoarcerea la comunism".

Apoi, Monica Macovei s-a lansat într-o serie de argumentări fanteziste despre legăturile care ar existenta între apropiaţii lui Schultz şi Federaţia Rusă. În final, concluzia la care ajunge fosta procuroare este una cât se poate de simplă, şi anume că social-democraţii europeni "sunt cu ruşii, foarte pe scurt. Noi nu mai vrem cu ruşii, noi am fost cu ruşii şi nu mai vrem cu ruşii, nu vrem cu bocancul în gură, vrem democraţie, vrem libertate, vrem să vorbim liber, să circulăm liber, să avem drepturi, libertăţi"

În realitate, acuzele aduse de Monica Macovei actualului lider al Parlamentului European nu au nimic de a face realitatea. De exemplu, eurodeputata a ţinut să accentueze modul în care condidatul Alianţei S&P ar fi ezitat atunci când a venit vorba despre sancţionarea Federaţiei Ruse ca urmare a anexării Crimeei. Poziţia lui Martin Schulz în legătură cu răspunsul pe care Europa trebuia să îl dea Moscovei nu a fost mai împăciuitoare decât cea adoptată de lideri populari precum cancelarul german Angela Merkel. În schimb, retorica legată de modul în care Schultz ar a sprijini direct sau indirect interesele Rusiei a fost folosită inclusiv de către preşedintele Traian Băsescu. Se pare că acum a venit şi rândul fostei sale favorite să aplice aceeaşi tactică, jignind direct pe unul dintre liderii europeni de marcă şi încercând o manipulare ordinară.

Pentru cei de la PDL, Monica Macovei reprezintă vârful de lance al campaniei pentru europarlamentare, fostul ministru al Justiţiei fiind prezentat ca o cruciată împotriva corupţiei de care s-ar face vinovată actuala putere de la Bucureşti. În schimb, declaraţii de genul celor făcute de eurodeputatul democrat-liberal nu demonstrează decât modul în care cei din PDL înţeleg că trebuie dusă lupta electorală. Evocând într-un mod complet nejustificat rusofobia existentă la nivelul societăţii româneşti, Monica Macovei nu face decât să demonstreze încă o dată cât de disperată este să ajungă din nou la Bruxelles.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ