Traian Băsescu, mesaj la 100 de ani de la nașterea lui Corneliu Coposu

| 20 mai, 2014

Traian Băsescu a transmis marţi un mesaj cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, în care afirmă că acesta trebuie să rămână un model pentru clasa politică românească.

Traian Băsescu a transmis marţi un mesaj cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, în care afirmă că acesta trebuie să rămână un model pentru clasa politică românească.

'Astăzi se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, om politic de o remarcabilă verticalitate morală şi etică, a cărui voce a însemnat atât de mult într-o Românie marcată de totalitarismul comunist şi de dificultăţile tranziţiei spre democraţie', se arată în mesajul transmis de preşedintele Băsescu, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale citat de Agerpres.

Potrivit şefului statului, Corneliu Coposu, 'membru de marcă al PNŢCD, a asigurat, în spaţiul dezbaterilor civice şi pe scena politică din ţara noastră, continuitatea unor valori pe care le-a ilustrat şi asumat în planul acţiunii, libertate, demnitate, respect pentru drepturile individuale şi solidaritate cu destinul unei Românii pentru a cărei orientare europeană a luptat întreaga viaţă'.

'De la Corneliu Coposu am învăţat că fără condamnarea comunismului şi fără asumarea trecutului istoric nu putem progresa ca societate şi ca ţară. Corneliu Coposu a susţinut, cu luciditate critică şi responsabilitate civică, aceste principii drept pentru care trebuie să rămână un model pentru clasa politică românească', conchide preşedintele Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ