UPDATE. Băsescu: Premierul Ponta a atacat tot timpul DNA, iar acum s-a erijat în apărătorul Justiţiei

| 20 mai, 2014

Presedintele Traian Basescu a declarat cu puţin timp înainte de aterizarea lui Joe Biden în România că premierul Victor Ponta a minţit din nou. Declarația completă a președintelui.

UPDATE. Vă prezentăm în continuare declarația completă a președintelui Traian Băsescu, așa cum a fost ea transmisă într-un comunicat de Administrația prezidențială.

'Bună ziua. Îmi pare rău că trebuie să fac o scurtă declaraţie de presă într-un moment atât de important, sosirea vicepreşedintelui Biden, însă abordarea pe care premierul Victor Ponta o are reclamă reacţie imediată. Spune domnia sa că am cerut ca DNA să-şi înceteze activitatea pe timpul campaniei. Nu există o asemenea declaraţie. Eu am răspuns afirmaţiei unui ziarist care a spus: cum explicaţi faptul că după ce a început, spre exemplu, campania electorală, DNA a oprit motoarele. Iar eu nu l-am contrazis, am adus un argument, având în vedere mai multe realităţi. Am spus: «Cred că au făcut foarte bine, că pe perioada campaniei - şi vă pot spune că se întâmplă în toate ţările civilizate să nu vină cu arestări, pentru că ele pot influenţa campania.». Moderator: «Asta înseamnă că nu ne duce cu gândul la o stopare, adică după 26 mai?». Răspuns: «DNA-ul îşi reia activitatea, dar nici acum nu-i stopată.

Dumneavoastră înţelegeţi prin activitatea DNA-ului sau a DIICOT-ului dacă arestează oameni politici.». Moderator: «Nu neapărat, dar îi ia la întrebări, deschide dosare, fac anchete.». Răspuns: «Da, dar sunt foarte multe dosare care se derulează acum la DNA, la DIICOT, sunt chemaţi oameni la declaraţii, se investighează, deci nu e un semn că nu şi-ar mai face treaba DNA.». De ce cred că a spus o nouă minciună premierul, a făcut o speculaţie în stil caracteristic; după ce a atacat tot timpul DNA-ul, apărându-şi corupţii, care-l ţin, de altfel, în funcţia de preşedinte de partid, premierul încearcă să devină un apărător al justiţiei, al DNA.

După ce afirma că vor prelua controlul politic al DNA, acum răspunsurile către un ziarist care nu semnifică în niciun caz încetarea activităţii DNA, este speculată în stilul domniei sale. Este o nouă minciună marca Ponta. Justiţia trebuie să-şi găsească modul de acţiune pentru a nu fi suspectată de implicare în politică. Aduceţi-vă aminte până la începerea campaniei mesajul principal era că DNA se află în campanie. Or, faptul că s-ar sesiza o lipsă de chemări pentru reţinere sau arestare de oameni politici nu cred că este o motivaţie neapărat electorală, dar cred foarte mult că dacă ar face arestări de oameni politici acum, ar face ca multe partide să spună că DNA s-a implicat în campanie. Nu ştiu dacă asta este politica DNA-ului, dar face foarte bine justiţia dacă se protejează de ticăloşia multor oameni politici care întotdeauna au acuzat că arestarea lor este politică şi nu pentru faptele lor. Îl invit pe Victor Ponta să renunţe la minciună, măcar acum, când avem vizite foarte importante. Vă mulţumesc.'.

 

 

Iata principalele declaratii ale presedintelui:

Premierul a spus ca am cerut ca DNA sa-si inceteze activitatea pe timpul campaniei. Nu am declarat asa ceva. Am raspuns unui ziarist care m-a intrebat cum imi explic ca DNA a oprit motoarele dupa inceperea campaniei. Nu l-am contrazis si am spus:  au facut  foarte bine ca pe perioada campanei, si se intampla in toate tarile civilizate.

DNA isi reia activitatea, dar nici acum nu e stopata.

Cred ca premierul a spus o noua minciuna premierul, a facut o speculatie in stil caracteristic. Dupa ce a atacat tot timpul DNA, aparandu-si coruptii, premierul incearca sa devina un aparator al Justitiei.

A afirmat ca va prelua controlul politic al DNA, iar acum raspunsurile care nu semnifica in nici un caz incetarea activitatii DNA e speculata in stilul domniei sale. Este o noua minciuna marca Ponta. Justitia trebuie sa-si gaseasca modul de actiune pentru a nu fi suspectata de implicare in politica.

Faptul ca s-ar sesiza o lipsa de chemari pentru retinere sau arestare de oameni politici nu este o motivatie electorala. Cred foarte mult ca daca ar face arestari de oameni politic acum, ar face ca multe partide sa spuna ca DNA s-a implicat in campanie.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ