Ponta: Am redus 92 de taxe pentru a „mai defrișa din jungla asta de taxe”

| 20 mai, 2014

Scopul eliminării celor 92 de taxe a fost de a 'defrişa' din jungla aceasta de taxe care au fost introduse de-a lungul anilor şi care nu însemnau un beneficiu pentru buget, a declarat premierul Victor Ponta după ședința de guvern.

Scopul eliminării celor 92 de taxe a fost de a 'defrişa' din jungla aceasta de taxe care au fost introduse de-a lungul anilor şi care nu însemnau un beneficiu pentru buget, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, cu prilejul lansării primei sesiuni de depunere de proiecte din noul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020.

'Oamenii simţeau faptul ca erau purtaţi pe drumuri pentru diverse proceduri inutile şi tocmai şi asta a fost ideea. Nimeni nu s-a gândit să le sistematizeze, cele 92 deocamdată, care erau puse doar pentru birocraţie, pentru a ţine nişte funcţionari ca să încaseze nişte bani şi care nu acopereau măcar costurile. Acesta a fost scopul acestei măsuri, de a mai defrişa din jungla asta de taxe care au fost introduse de-a lungul anilor şi care nu însemnau un beneficiu pentru buget ci însemnau birocraţie, pierdere de timp, pierdere de energii şi de bani la diferite instituţii publice', a explicat Victor Ponta.

Potrivit sursei citate, România se află printre ultimele ţări din UE în ceea ce priveşte fiscalitatea şi gradul de colectare la bugetul de stat, iar antreprenorii români cer în primul rând reducerea contribuţiilor de asigurări sociale.

'Antreprenorii nu se plâng că avem 16% sau de altceva ci de reducerea contribuţiilor de asigurări sociale. După cum ştiţi, România este cu siguranţă între ultimele ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte fiscalitatea şi gradul de colectare la bugetul de stat', a mai adăugat premierul.

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi mai multe acte normative prin care sunt eliminate sau comasate 92 de taxe şi tarife nefiscale.

Astfel, în reuniunea Executivului a fost aprobată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea unor acte normative privind taxele şi tarifele nefiscale prin care se realizează 'o reducere de 12 taxe şi tarife, din care cinci prin eliminare şi şapte prin comasare'.

Guvernul a adoptat, totodată, o hotărâre pentru modificarea unor acte normative privind taxe şi tarife percepute pentru unele prestări de servicii, prin care se realizează 'o reducere de 15 taxe/tarife, dintre care cinci prin eliminare şi 10 prin comasare'.

'Acestea sunt taxe pentru care, în 2013, au fost realizate încasări sub 100.000 lei pentru o taxă', potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, într-o informare prezentată în şedinţa de Guvern de către Ministerul Finanţelor Publice se arată că sunt vizate 27 de taxe şi tarife reglementate prin ordonanţa şi hotărârea amintite anterior, alte 65 urmând a fi eliminate sau comasate prin ordine ale miniştrilor sau decizii ale preşedinţilor de instituţii care gestionează aceste tarife.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ