Victor Ponta: Avem o problemă cu intrarea de fructe şi legume din afara UE cu evaziune fiscală

| 20 mai, 2014

Victor Ponta consideră că marea problemă în sectorul de legume şi fructe din România este de a proteja producătorii fiscalizaţi, în condiţiile în care din afara UE vin cantităţi semnificative de astfel de produse cu evaziune fiscală.

Victor Ponta consideră, de asemenea, că agricultura tradiţională şi produsele bio trebuie susţinute pentru că pot reprezenta un brand de ţară.

'Problema noastră este de a combate intrarea de fructe şi legume din afara UE cu evaziune fiscală. Dacă mergeţi acum în Bucureşti şi vedeţi câte fructe şi legume sunt din UE şi câte din afară, dar şi câte au factură... Cu asta se luptă direcţia antifraudă. Marea noastră problemă este tocmai de a proteja producătorii fiscalizaţi. Pe de altă parte, agricultura tradiţională şi produsele bio reprezintă un brand de ţară, iar aceste produse sunt desfăcute pe pieţele vest europene', a spus Victor Ponta, întrebat de un jurnalist din domeniu de ce susţine reducerea TVA la produsele bio.

În opinia premierului, România are capacitatea de a se dezvolta pe această nişă a produselor bio, iar impactul pe buget al reducerii TVA este foarte mic.

'Dacă avem o nişă în care România are o capacitate de a se dezvolta şi dacă impactul pe buget al reducerii TVA este foarte mic de ce nu vreţi să aveţi un brand de ţară? Eu acum mă duc şi văd produse, grâu şi soia, toate soiurile le importăm, nu sunt soiuri româneşti. Dacă putem să avem un brand de ţară de ce nu sunteţi de acord? În ţările europene încep să audă toţi că România este o ţară care are pământ necontaminat. Dar cum doriţi dumneavoastră, nu-i mai ajutăm, dacă vreţi îi îngropăm şi pe ăştia. Ştiţi că în România să moară capra vecinului este sport naţional', i-a răspuns Victor Ponta jurnalistului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ