ANAF: Prejudicii de 7,3 mil lei la produse accizabile

| 27 mai, 2014

Inspectorii ANAF au controlat firme din toată țara care se ocupă cu comercializaresa produselor accizabile, valoarea totală a prejudiciilor descoperite fiind de 7,3 milioane de lei.

Inspectorii antifraudă fiscală au finalizat acţiuni de control realizate la nivel naţional prin care au identificat prejudicii totale de 7,3 milioane lei în domeniul producerii şi comercializării produselor accizabile şi au întocmit sesizări penale în acest sens, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

'Au fost identificate două firme producătoare de păcură din judeţul Prahova, care au alterat compoziţia combustibilului şi l-au comercializat, cauzând un prejudiciu de 1.158.438 lei (accize şi TVA). Alte firme din judeţul Argeş au livrat reziduuri de produse energetice către societăţi comerciale neautorizate ca antrepozite fiscale, încălcând astfel prevederilor legale aferente, motiv care a determinat înaintarea propunerilor de revocare a autorizaţiilor de producere şi comercializare', se menţionează în comunicat.

Conform ANAF, unei societăţi din Bucureşti, care comercializa produse energetice fără a avea dovezi de plată a accizelor aferente, i s-au instituit măsuri asigurătorii pentru asigurarea recuperării unui prejudiciu total de 4.691.367,23 lei. De asemenea, altor două firme care au încălcat obligativitatea stocării înregistrărilor video li s-au dispus amenzi în cuantum total de 200.000 lei, confiscarea a 200.000 lei proveniţi din vânzare şi suspendarea activităţii de comercializare a produselor energetice în sistem en detail.

'În judeţul Buzău a fost identificată o firmă, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 1.369.842 lei, reprezentând accize şi TVA, prin producere şi valorificare de alcool etilic şi tehnic fără contorizare şi fără documente legale. De asemenea, în judeţul Călăraşi a fost identificat un lanţ de achiziţie din Bulgaria a două tone de tutun, unde s-au utilizat facturi şi documente de transport fictive emise de furnizori şi de beneficiari - firme tip fantomă, care au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 1.135.550 lei, reprezentând accize şi TVA', se mai spune în comunicat.

Potrivit ANAF, acţiunile de control continuă pentru identificarea vinovaţilor de prejudicierea bugetului statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ