Alin Simota, vicepreşedinte PNL, reţinut de DIICOT pentru evaziune fiscală de un milion de euro

| 05 aug, 2014

Fostul finanţator al clubului Jiul Petroşani, Alin Simota, fost vicepreşedinte al PNL Hunedoara, a fost reţinut, marţi seara, de DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia într-un dosar în care acesta este acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Din cele 12 persoane aduse pentru audieri la Alba Iulia, procurorii DIICOT au mai reţinut, alături de Simota, încă două persoane, iar pentru alte cinci au dispus control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara. Două persoane urmează să fie audiate, iar pentru alte două nu s-a dispus nicio măsură.

Procurorii DIICOT au efectuat marţi opt percheziţii domiciliare şi la sediul unor firme din judeţul Hunedoara, la Petrila şi Petroşani, inclusiv la locuinţa lui Alin Simota, unde acesta se afla în arest la domiciliu, şi la socrii săi.

Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ un milion de euro.

Activitatea grupului infracţional s-ar fi derulat, potrivit procurorilor, între 2007 şi 2012.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că firmele lui Simota ar fi primit contracte de la instituţii publice, inclusiv de la un spital din Deva, iar o parte din banii câştigaţi au fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. Simota a candidat în urmă cu şase ani la Primăria Petroşani şi pentru Senat.

Alin Simota se află în prezent în arest la domiciliu, el fiind trimis în judecată, în toamna anului trecut, într-un alt dosar, sub acuzaţia că este liderul unei grupări infracţionale ai cărei membri au executat mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor oameni de afaceri din Hunedoara. Simota s-a aflat în arest preventiv în acest dosar din iunie 2013 până în mai 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ