Celebra creatoare de modă Adina Buzatu, pusă sub acuzare de DIICOT

| 05 aug, 2014

Adina Buzatu, celebra creatoare de modă,  a fost pusă sub acuzare de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii i-au adus la cunoştinţă marţi Adinei Buzatu punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Sursa citată precizează că în perioada 20 februarie 2012-prezent Adina Buzatu a sprijinit moral şi material un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, format din iniţiat şi constituit din mai mulţi inculpaţi. 

'În calitate de asociat unic şi administrator al societăţii TAB Men Style, inculpata a sprijinit moral grupul infracţional organizat, acceptând ca membrii grupului să emită pentru firmă facturi în numele a patru societăţi de tip fantomă. Prin aceasta inculpata le-a creat membrilor grupării convingerea că nu îi va denunţa autorităţilor, creând condiţiile specifice după care funcţionează grupul infracţional organizat şi anume încrederea între membrii grupului. Sprijinul material acordat grupării a constat în plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului să se finanţeze şi să îşi continue funcţionarea', se arată în comunicat.

Procurorii susţin că Adina Buzatu a înregistrat în contabilitatea societăţii facturi fictive emise de patru firme de tip fantomă (care nu funcţionează la sediul social, nu au activitate comercială reală, nu au angajaţi), cu scopul de a deduce în mod nelegal TVA-ul aferent operaţiunilor comerciale efectuate şi de a se reduce totodată cuantumul impozitului pe profit şi dividende datorat bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat de către firma sa bugetului de stat este în sumă de aproximativ 1,6 milioane lei.

DIICOT mai arată că, în perioada 2012-martie 2014, inculpata a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de 3,7 milioane de lei, care a fost transferată din conturile acesteia în cele ale firmelor fantomă. 

'Aceşti bani au fost retraşi în plus faţă de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat. În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpata a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de cele patru societăţi comerciale de tip fantomă, 101 de documente (facturi fiscale+contracte+procese verbale de predare primire). Înscrisurile justificative au fost înregistrate în contabilitatea societăţi şi în baza lor au fost efectuate transferurile de bani în conturile societăţilor de tip fantomă', se mai spune în document.

De asemenea, în perioada 2012-10 martie 2014, Adina Buzatu a dispus transferul din conturile firmei pe care o administra, în conturile celor patru firme-fantomă, a sumei de peste 5,3 milioane lei, care apoi a fost fracţionată şi transferată, în scopul ascunderii originii infracţionale, în conturile altor societăţi de tip fantomă administrate tot de membrii grupării. 

'Suma a fost ulterior retrasă în numerar ajungând în posesia inculpatei, aceasta cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii', se mai menţionează în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ