Două angajate ale unei primării au furat 1 milion de lei

| 26 iun, 2014

Două angajate ale Primăriei din comuna giurgiuveană Daia au fost reţinute, miercuri, după ce poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au probat că cele două femei au prejudiciat bugetul local cu aproape 1 milion de lei, potrivit unor surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, cele două angajate, în vârstă de 53 şi respectiv 47 de ani, ar fi întocmit documete de plată pentru diverse servicii fictive, după care au împărţit banii, scrie gândul.info.

Conform Poliţiei Române, în perioada 1 ianuarie 2010 - 16 octombrie 2013, la instituţia respectivă "s-ar fi efectuat plăţi nelegale de 758.199 de lei, pentru drepturi de personal, drepturi de asistenţă socială, respectiv bunuri şi servicii, fără a avea la bază documente justificative care să ateste existenţa obligaţiei de plată şi confirmarea prin semnătură a primirii sumelor de către persoanele îndreptăţite în acest sens. Prejudiciul adus bugetului local în perioada respectivă se ridică la 935.163 de lei".

Anchetatorii au organizat, miercuri, percheziţii la locuinţele celor două femei şi s-a instituit sechestru pe o cotă parte din casa uneia dintre ele, în valoare aproximativă de 50.000 de lei, în vederea recuperării prejudiciului.

Angajatele Primăriei Daia sunt cercetate de anchetatori pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

Tag-uri: daia, primarie, retinere
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ