SURPRIZĂ. De ce este acuzat acest preot ortodox de la Biserica cu Lună din Oradea: a fost reţinut luni seara

| 12 mai, 2014

Preotul orădean suspectat de coordonarea unei grupări care a provocat un prejudiciu de 1,8 milioane de euro şi încă trei persoane au fost reţinuţi, urmând ca marţi să fie duşi la Parchetul Tribunalului Bihor, iar apoi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au emis, luni seară, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele a patru orădeni implicaţi într-o fraudă fiscală de 1,8 milioane de euro, între aceştia aflându-se şi preotul ortodox Ovidiu Pop, considerat coordonatorul grupării evazioniste, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cursul zilei de marţi, cele patru persoane vor fi duse la Parchetul Tribunalului Bihor, urmând ca procurorii să le prezinte apoi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Reţinerile s-au făcut în urma unei acţiuni a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor care, luni, au descins la sediile mai multor firme orădene, dar şi la locuinţele a nouă persoane, pentru percheziţii.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, acţiunea s-a desfăşurat într-o anchetă a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor realizată cu suportul tehnic al ofiţerilor SRI şi în colaborare cu specialiştii Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea legată de o grupare bănuită că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,8 milioane euro, prin evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de carne.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor diverse documente contabile ale firmelor implicate, agende cu înscrisuri, trei sisteme de calcul, două laptopuri, o tabletă, 10 memory stick-uri, 14 carduri bancare, precum şi 7.000 de lei.

În final, nouă persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Judeţene Bihor pentru audieri.

Surse din cadrul anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX că întreaga afacere era coordonată de preotul ortodox Ovidiu Pop de la Biserica cu Lună, ridicat şi el, luni, de poliţişti, prin intermediul a trei reprezentanţi de la firma Carmangeria Varadia SRL, care deţinea mai multe magazine de desfacere a produselor din carne în Oradea, cea mai mare pe Calea Aradului.

Dacă iniţial preotul a fost asociat în societate, ulterior a cesionat părţile sociale, rămânând doar coordonatorul din umbră al afacerii.

Potrivit surselor citate, în perioada 2012-2014, Carmangeria Varadia s-ar fi folosit de firme fantomă pentru a importa produse de carne din Ungaria. Produsele ajungeau direct la Varadia, însă în acte erau preluate întâi de firmele fantomă, care rămâneau astfel cu datoriile la plata taxei pe valoare adăugată colectate.

În acest fel, Carmangeria Varadia câştiga de două ori, pe lângă faptul că scăpa de plata TVA, firma putea vinde produsele de carne la preţ mult sub cel al societăţilor concurente, magazinele Varadia fiind cunoscute în Oradea pentru preţurile mici practicate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 mai, 2014
Parintele Alcoolie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Cocalarie, sărăntocilor.
15 mai, 2014
Breaking news de la BOR
Fiindcă nu are încredere în băncile de spermă, un preot a decis să-şi ţină sperma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spermă, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze sperma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun sperma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe sperma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze sperma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să scoatem pe piaţă şi moaşte marinate în spermă, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, numai acelora care ne fac reclamă pe net şi postează pe Facebook imagini cu icoane.”
14 mai, 2014
Cuviosul Portofenie
Fiilor, nu va lasati ademeniti de falsele moaste, vechi, tari si urat mirositoare ! Va rog sa veniti la biserica pentru ca am sa va poftesc sub patrafirul meu. Aici veti gasi unicele moaste vii, compuse dintr-un organ cilindric, vanjos si lung de 22 de centimetri, cu cap gros, precum si doua bile paroase si mari asemeni unor oua de strut. Sunt fierbinti, primitoare, izvorasc o mireasma dulce de stromeleag si daca le molfaiti alene, veti trezi izvorul de mir sub forma unui jet alb, laptos, fierbinte si reconfortant. Asadar, nu mai asteptati, ci poftiti la coada, la adevaratele moaste facatoare de minuni ale cuviosului Portofenie !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ