Captură IMPRESIONANTĂ din bunurile soților Nemeș. Ce viață aveau, după ce au fraudat statul român

| 20 aug, 2014

Haine din piele de șarpe., pocale de argint și zeci de arme. În plus, aurul. Toate acestea se aflau într-un camion luat de investigatori, anul acesta, mai devreme, de la un cuplu din Yelm extrădat pentru acuzațiile de fraudă din România.

Diana și Radu Nemeș s-au întors în România, unde sunt acuzați că au prejudiciat guvernul, prin nplata taelor în valoare de 68 milioane $ - procurori federali din Seattle au cerut ca ceea ce s-a confiscat în cadrul investigației să rămână guvernului SUA.

Printre aceste obiecte, se află sute de monede de aur, a mică parte dintre acestea cântăresc mai mult de 3 kilograme și care sunt evaluate la mai mult de 140.000 $.

Investigatorii federali au cutreierat câteva proprietăți aparținând soților Nemeș, în luna martie, după ce s-a descoperit că fugarii traiau bucurându-se de bogăție în Yelm. Aceștia doi sunt acuzați de conspirașii cu înalți demnitari din guvernul român în șmecherii profitabile în privința taxelor.

Investigatorii susțin că Radu and Diana Nemes au folosit bani spălați pentru a plăti 3 milioane $ pentru o casă de lemn în timp ce conduceau afaceri paravan în Washingtog. Niciunul nu a fost acuzat în SUA, din moment ce au fost extrădați în România.

Cuplul a lăsat sute de monede de aur și argint pe proprietatea mai mare de 200.00o m2, care includea și un buncăr subteran. Radarul subteran a fost aduc, pentru că agenții căutau aurul despre care credeau că era îngropta acolo.

Printre obiectele confiscate ăn timpul căutării se numără o singură monedă de aur pe care este inscripționat "Ramtha Gold Wisdom". Investigatorii susțin că soții Nemeș au fost implicați într-un grup religios extrem din Yelm, al căror fondator susține că este condus de spiritul Ramthei.

Cele mai interesante sunt capturile următoare, care pot fi scoase la licitație:

113 - monede de aur de aproximativ 28 grame și mai mult de 400 de greutate nespecificată

89.000 $ capturați din mai multe conturi bancare

șapte autovehicule, incluzând un Land Rover din 2010 și un Mercedes-Benz S600

21 cutii cu monede de argint, adăugând 256 monede de argint cu greutate necunoscută, 251 - monede dolari de 28 grame, 50 medalioane de argint și alte monede de argint.

haine de designer, inclusiv lenjerie intimă pentru copii Gucci

43 perechi de pantofi și ghete, inclusiv o pereche de ghete de cowboy din piele de crocodil

31 geci de piele, inclusiv o haine Versace din piele și o haină de damă realizată din blană de nurcă și piele de șarpe

26 de genți și poșete de designer

115 ceasuri și bijuterii

12 arme de foc, inclusiv o carabină AR-15 și carabină calibrul 22

statuete întruchipându-i pe Mickey și Minnie Mouse, din cristale Swarovski

Două pocale de argint, în formă de cap de cal

 

Lucrând cu autoritățile din România divizia FBI din Seattle a început investigația soților Nemeș în 2012.

Oficialii anticorupție din România susțin că aceștia au fraudat guvernul cu 68 milioane $ în taxe pentru aproape 1 milion de tone de combustibil. Acest cuplu este suspectat că ar fi conspirat cu oficiali români de finanțe, pentru a comite frauda.

Investigatorii suspectează că soții Nemeș au spălat banii prin bănci din Dubai și SUA, înainte de a pleca din România. Ei au demart câteva afaceri în vestul Washingtonului, în scopul spălării banilor.

Se presupune că soții Nemeș au cheltuit milioane din banii spălați pe echipamente de construcții, aur și proprietăți imobiliare, ca și cel puțin un iaht. Avocatul Dianei Nemeș a descris curții aceste mașinațiuni ca o disputa legitimă a taxelor și a pretins că banii au fost câștigați legal.

The Nemes are alleged to have spent millions in laundered money on construction equipment, gold and real estate, as well as at least one yacht. Writing the court, Diana Nemes' attorney described the purported scheme as a legitimate tax dispute and claimed the money at issue was earned legally.

Un agent FBI a declarat că finanțele cuplului au la bază spălarea banilor frauduloși și au fost consolidați, dacă nu exclusiv, cu proceduri din schema de evaziune fiscala din România.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ