Ce mafie era și cum se fura în regimul Băsescu

| 22 iul, 2014

Recentele dezvăluiri în cazul Marta-Blejnar încep să facă lumină și referitor la modul și nivelul la care se fura în timpul ”neprihănitului” cuplu Boc-Băsescu.

Ușor, ușor începe să cadă voalul propagandei portocalii de pe regimul Băsescu. Recentele dezvăluiri în cazul Marta-Blejnar încep să facă lumină și referitor la modul și nivelul la care se fura în timpul ”neprihănitului” cuplu Boc-Băsescu. Cel puțin în cazul Blejnar, șeful ANAF și totodată un personaj despre care Traian Băsescu nu a încetat să pretindă că nu-l cunoaște – până când în presă au apărut stenogramele discuțiilor dintre Blejnar și șeful statului- se dovedește că mita vâjâia prin aer, în euro și în stoluri compacte, cu milioanele. În EvZ a apărut din surse DN dezvăluirea compromițătoare că „«Regele Motorinei» i-a dat o șpagă de 1,1 milioane de euro lui Elan Schwartzenberg”.

Citeşte şi: IPOTEZĂ OFICIALĂ: Codruţ Marta NU mai este în viață

Care Elan Schwartzenberg a dispărut între timp din țară și pretinde prin Israel că este victima unei conspirații antievreiești. Ce este mai grav, cazul se dovedește în lumina anchetei la fel de grav precum cel cu implicarea familiei președintelui Băsescu în traficul de influență cu clanul Bercea Mondial. Din interceptări rezultă că sumele vehiculate în cazul ”Regele motorinei” erau chiar mai mari, de ordinul a cel puțin 8 milioane de euro. Atâta doar că pe vremea când președintele Băsescu pretindea că nu cunoaște pe nimeni numit Blejnar, procuratura nu avea datele necesare – și probabil nici curajul – să demareze o astfel de anchetă în care s-a dat o asemenea sumă colosală drept mită, un om (Marta) este dispărut, căutat de Interpol, altul a fugit din țară și ne compromite imaginea de țară din Orient, iar toate firele duc -prin înregistrările amintite, care au circulat la liber, prin toată presa – direct către Cotroceni... Am uitat ceva? Probabil că deliciul și cireașa pe acest tort penal o reprezintă acuzele de proxenetism de lux, la adresa cuplului Marta. În rest, mafie adevărată, ca-n orice parte a lumii: saci de bani luați din bancă, limbaj codificat, zeci de telefoane și cartele și.. nelipsitele indicații ”de sus”. Iată de pildă ce zicea unul din cei implicați: „Nu mă mai suna pe ăsta, bă, că-i problemă mare. Ce dracu, mă. Voi sunteți nebuni la cap”, ar fi spus George Guliu, unul din patronii implicați. „Făceam acest lucru la o lună-o lună jumătate, schimbam telefonul și cartela întrucât așa mi se transmisese „de sus”, fie mi le cumpăram eu, fie îmi erau transmise de Belba Nicolae,” a explicat alt afacerist, Dumitru Chirvăsitu.

Citeşte şi: Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, trimis în judecată de procurorii DNA

Cazul este suficient de întortocheat și totodată de spectaculos încât să se poată cândva turna pe baza acestuia și un film de acțiune. Până atunci va reprezenta doar un jenant rămas bun de la regimul pretins ”neprihănit” al lui Traian Băsescu, președintele care vorbea la telefon -fără să-l cunoască desigur- chiar cu unul din capii rețelei mafiote...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 2014
cantautor
mafiile lui Nastase si Ponta sunt patriotice...
Ajuns în arest pentru un trafic de influenţă chiar de la Palatul Victoria, fostul şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, apare în interceptările din dosarul întocmit de procurori, fiind cel care asigura diverşilor apropiaţi ai PSD „rezolvarea problemelor”. Într-una din interceptările Duicu i se lăuda lui se lăuda Ionel Georgescu că problema lui „s-a rezolvat, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Anti-Fraudă”. Ca garanţie: „sunt cu premieru’, aici, la masă”. Ionel Georgescu este un apropiat al lui Cătălin Voicu, fostul senator PSD condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Într-o altă interceptare, Duicu este surprins dicutând cu Vlad Stoica, şeful cancelariei premierului.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ