Traian Băsescu:Cât timp Rusia susţine grupările teroriste din Doneţk şi Lugansk, e un partener al teroriştilor

| 22 iul, 2014

Cât timp Rusia susţine grupările teroriste din Donetk şi Lugansk, e un partener al teroriştilor, a declarat preşedintele României, Traian Băsescu, înainte de a pleca la la reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est care se desfăşoară la Varşovia.

Băsescu a declarat că se vor discuta mai multe subiecte, dar două vor fi temele centrale. 

"Se vor discuta mai multe probleme, dar aş vrea să vă precizez poziţia României. Două subiecte vor fi centrale: situaţia regională şi summitul NATO, care va avea loc în Marea Britanie la începutul lunii septembrie. Evident, predomină problema ucrainiană. Atâta timp cât Federaţia Rusă susţine grupările teroriste din Doneţk şi Lugansk, ea e un partener al grupărilor teroriste. Voi ridica şi problema Moldovei, care va trebui să înfrunte sancţiuni, prin interdicţiile de importuri din partea Rusiei, de la vinuri, fructe”, a declarat şeful statului.

De asemenea, referindu-se la subiectul NATO, Băsescu a spus că va cere adoptarea de măsuri prin care forţele militare pentru flancul estic, unde sunt incluse România şi Bulgaria, să nu scadă. 

"Dincolo de situaţia regională, al doilea subiect e summitul NATO, din 4-5 septembrie. Avem opt priorităţi, prima şi cea mai importantă fiind adoptarea de măsuri concrete pe termen lung pentru alocarea de resurse militare ale NATO. Nu am dori o diminuare a resurselor militare alocate pentru flancul estic, în favoarea celui nordic”, a spus Băsescu. 

Preşedintele Traian Băsescu participă marţi la reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est care se desfăşoară la Varşovia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ