Mișto a la Băsescu de propriile fiice: na-ți-o frântă că ți-am dres-o

| 22 iul, 2014

Scandalul în care Traian Băsescu a luat peste picior nu numai studiile și calificarea ministrului Ioana Petrescu dar și una din cele mai prestigioase universități americane s-a transformat într-un calvar pentru președinte.

Realizând la rece, probabil a doua zi, că a câștigat aplauze din partea câtorva frustrați fără studii și cu porniri suburbane, președintele a încercat să readucă problema pe un făgaș normal – dacă există așa ceva în cazul său- revenind cu precizări în care mai rău s-a încurcat. Atitudinea sa, reprezentând o ofensă clară și greu de justificat chiar la adresa sistemului de formare a liderilor occidentali, a fost preluată, comentată și taxată imediat de cancelariile străine care, nu puține dintre acestea, s-ar fi declarat încântate să poată coopta un profesor universitar de la Harvard. Mai mult, Traian Băsescu a dat de înțeles lumii libere că de dragul luptei politice poate sacrifica oricând adevărul, bunul simț și manipula realitatea. Ministrul Ioana Petrescu activează într-un domeniu extrem de clar cuantificabil pentru specialiștii de afară. Rezultatele economice îmbucurătoare ale guvernului condus de Victor Ponta sunt aplaudate de ceva vreme constant în străinătate, căci în țară propagandiștii din tabăra Băsescu le zugrăvesc românilor apocalipsa, din rațiuni electorale. Una peste alta, cu atacul în tentă mizeră la adresa Ioanei Petrescu, președintele mai mult a pierdut decât a câștigat. Să zicem că măcar pentru mediul de afaceri a mai dres busuiocul în zilele următoare când a revenit în stilul specific și a declarat că în cazul în care el însuși ar fi fost premier ar fi adoptata buclucașa reducere de CAS imediat. În traducere liberă, toți oamenii de afaceri interesați au putut înțelege că măsură nu e bună ci foarte bună, doar că președintele nostru atât de apolitic nu dorește ca această măsură să fie luată de reprezentanții stângii. Chiar și așa, Băsescu lasă nelămurit un detaliu important: cum și de ce nu s-au găsit în cei zece ani de mandat resurse și voința politică să se adopte o măsură despre care acum delcară că este foarte bună? Probabil că atunci când economia era cutremurată de tunurile gen Udrea&Videanu, nimeni din anturajul președintelui nu și-a făcut timp să-i prezinte o astfel de propunere...

Citeşte şi: ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

Revenind la atacul împotriva Ioanei Petrescu, nu este exclus ca Băsescu să fi realizat că cei câțiva care au aplaudat discutabila inițiativă puteau fi la fel de bine menținuți în parametrii extazului electoral și compozitorii de imnuri-manele din partidul doamnei Udrea.

Citeşte şi: 5 concluzii dupa “consultarile” de la Cotroceni

Amuzant este însă obstinația cu care Băsescu, preocupat în mod evident să reducă proporția dezastrului de imagine, comite o gafă după alta. Declarând public că atitudinea sa față de un ministru al guvernului ”a fost una de la tată la copil” și agravând cu precizarea că ”nu am putut să desprind imaginea ei, nici la Cotroceni, nici după, de imaginea fiicelor mele”, președintele Băsescu mai rău își agravează criza de imagine, cel puțin în ochii avizați ai Occidentului. Peste tot, în toate democrațiile din lumea liberă, o atitudine de acest fel ar fi pe rând acuzată de misoginism și paternalism, un lucru pe care Traian Băsescu – culmea ironiei- nu are studiile necesare să-l înțeleagă. Dar ce fac consilierii săi? Pe urmă dimensiunea gafei este colosală chiar și din punct de vedere balcanic. Chiar să fie Băsescu orbit într- asemenea măsură de iubirea părintească încât să nu intuiască măcar cum sunt privite ambele sale fiice, de marea masă a populației mute? Punerea în termeni de comparație a Ioanei și Elenei Băsescu cu Ioana Petrescu are accente caricaturale greu de ignorat. Părintele Traian Băsescu nu pare să realizeze că prin aceasta aproape că-și umilește public fetele, care fără intervențiile prezidențiale arhicunoscute ar fi rămas exact acolo unde erau: în cel mai mediocru anonimat.

Citeşte şi: E noaptea minţii. EBa îi dă lecţii de economie ministrului de Finanţe

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iul, 2014
nic
Corb la corb nu-si scoate ochii...
Pai daca toti aia de la Harvard se prezinta ca madan Usturoi mai bine fara diploma, femeia a fost o rusinoasa aparitie pt functia pe care o detine !!! Rade ca proasta-n papusoi si-si intoarce ochii pe dos crezand ca asa lamureste pe careva!!! Sunt sigura ca nu asta a invatat la Harvard dar ma intreb, cum o fi ajuns acolo, de fapt cum d-zeu o fi trecut examul daca nu e-n stare sa lege ceva coerent...Dupa cum s-a prezentat, si nu numai in fata lui basescu, om simplu fiind dar nu as putea sa-i iau apararea unei nulitati!!
Madam PR (cica), poti sa fii si echidistanta asa ca un jurnaslist adevarat, ori nu stii ce e aia?
22 iul, 2014
IZAURA
TÂMPIŢICA LU TATA
SĂ FACĂ MIŞTO DE PROASTELE LUI CARE NU ŞTIE SĂ VORBEŞTE ŞI AU NUMAI SUCCESURI ...
22 iul, 2014
abraham
misto...le-ai zis, Dle Sultanescu
22 iul, 2014
Danut Diaconescu
fetele lui Basescu ar fi ramas, daca nu era tatal lor,in cel mai mediocru anonimat..
Daciana Sarbu,in schimb,fiind fata lui Sarbu, ar fi fost foarte cunoscuta..
logic..
tu fiindca esti angajata lui Ghita si a lui Sultanescu,esti foarte cunoscuta..
pe centura ziaristicii
toti aurolacii intreaba de tine
sau cum zici tu si Ferenczy:na-ți-o frântă că ți-am dres-o






"
22 iul, 2014
Alfred Bulan-critic
"Na-ţi-o frântă că ţi-am dres-o: presa românească, atacată și salvată de Băsescu și Voiculescu"
titlu pus de FERENCZY Attila Ștefan
astia de la obiectiv sunt plagiatori...?
ca si seful lor suprem?
sau,intre timp, a facut vreo operatie piticul porno si s-a transformat in fata de la pagina 5?

10 Noiembrie, 12:58

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ