Ludovic Orban: PNL dă țara pe mâna PDL, dacă Iohannis ajunge la Cotroceni

| 21 iul, 2014

PNL-Antonescu s-a transformat în PNL-Băsescu via Iohannis, căci, dincolo de orice dubii, astfel se traduce înțelegerea: în contrapartida funcției prezidențiale, liberalii sunt dispuși să readucă regimul Băsescu la guvernare.

Marea fuziune dintre PNL și PDL, pe cât este de neclară și neprecizată în detalii, pe atât de bine recuperează în zona ”beneficiilor”. Practic nici acum nu se știe prea bine – și se pare că nici nu contează- ce anume se petrece exact cu cele două formațiuni: avem de-a face cu o alianță electorală, o fuziune sau o comasare, în care unul din partide dispare de pe eșichierul politic?

Având în vedere ultimele evoluții și declarații, tindem să credem că la nivel național cel puțin avem de-a face dispariția PDL, înghițit de PNL cu sedii cu tot, în timp ce la nivel internațional vom fi în curând martorii dispariției formațiunii liberale, înghițită de PPE.

Citește și: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Sondajele de stabilire a prezidenţiabilului PNL- relevanţă publică limitată

Care sunt beneficiile amintite, ce rezultă din acest incredibil joc de sacrificii? Acestea par să fie în registrul personal, în sensul în care Ludovic Orban a declarat recent, în exclusivitate pentru România TV, că între PNL şi PDL există deja o înţelegere pentru alegerile prezidenţiale. Așa cum a subliniat Orban, dacă unul din partide va da candidatul la preşedinţie, în timp ce celălalt partid va beneficia de funcţia de premier, în situația în care prezidenţiabilul va câştiga.

Dincolo de faptul că asistăm la confiscarea (și stâlcirea) unei idei a premierului Victor Ponta, care sublinia cu ceva timp în urmă necesitatea unui echilibru politic în care social-democrații și liberalii să împartă cele două funcții, ce mai sesizăm? În primul rând că din ideea liderului USD s-a ales praful.

Citește și: CANDIDAŢI PREŞEDINŢIE 2014. Ce spune de fapt sondajul IRSOP: Dezastru pentru Dreapta

Acolo unde Ponta estima să obțină un echilibru stabil și o credibilitate externă crescută, avem în perspectivă ambele funcții ocupate de reprezentanții aceluiași partid, apărut în urma fuziunii. Acest detaliu este cu atât mai șocant cu cât atât reprezentanții PDL cât și cei ai PNL au bătut monedă până acum pe acuze la adresa PSD, înfățișat ca ”partid stat” care vrea să acapareze toată puterea politică. Ei bine, conform celor expuse de Ludovic Orban, ceea ce-i compromițător și suspect pentru stânga, este permis și chiar recomandat pentru dreapta. Dacă, să spunem, USD ar adjudeca atât poziția de șef al guvernului cât și pe cea de șef al statului, avem dictatură – așa afirmă dreapta, care după cum vedem și-a cam propus același lucru, ba chiar în formă agravată.

Ce mai poate sesiza electoratul, cu reală îngrijorare, putem spune? Conform afirmațiilor lui Orban, PNL-Antonescu s-a transformat în PNL-Băsescu via Iohannis, căci, dincolo de orice dubii, astfel se traduce înțelegerea: în contrapartida funcției prezidențiale, liberalii sunt dispuși să readucă regimul Băsescu la guvernare. Ce ar însemna acest fapt din punct de vedere economic, nu este greu de intuit: revenirea la politicile de austeritate, la mult hulitele tăieri salariale cât și la atât de des amintitul MTO, negociat și acceptat în cele mai proaste condiții posibile de guvernul marionetă ghidonat de Traian Băsescu.

Aceasta este soluția de ultimă oră găsită de oamenii lui Băsescu, disperați să-și acopere urmele dezastrului economic, politic și social girat în mandatele lui Traian Băsescu: scoase de la naftalină, periate un pic și băgate de noi pe gâtul românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 2014
C A
EU CRED CĂ BEŢIVUL DE ORBAN TREBUIA SĂ FACĂ OLEACĂ DE PUŞCĂRIE CÂND ERA MINISTRU ŞI A PROVOCAT UN ACCIDENT ....
22 iul, 2014
canciautor
": scoase de la naftalină, periate un pic și băgate de noi pe gâtul românilor....."
esti cretin deci nu te mai poti trata!
cine te obliga sa bagi ceva pe gatul romanilor?
poate ai vrut sa spui "din nou,"dar asta e treaba lui Sultanescu,nu a mea...
22 iul, 2014
cantautor
eu zic s-o dam pe mana lui Zgonea si Duicu
Adrian Duicu: Domn' presedinte, sa traiesti.
Valeriu Zgonea: Da, sefu'? Da, sefu' de la Mehedinti?
Duicu: Lasa gargara!
Zgonea: Ia zi, sefu'!
Duicu: Ce faci?
Zgonea: Uite, bine. Am fost la o intalnire, ma duc la o alta intalnire.
Duicu: Si eu ma duc la partid, ajung la partid ca am sedinta aicea. Auzi? Ce te rog. Sper ca nu te bagi in treaba cu Titu, cu Netoiu. Ca ma tot bazaie ca nu stiu ce vorbeste cu tine pe-aicea.
Zgonea: Cine?
Duicu: Titu Netoiu.
Zgonea: Cine-i Titu asta, ma?
Duicu: Cu Taverna, ma.
Zgonea: Lasa-ma, ma, in pace! Am vorbit ceva cu tine! Ai innebunit la cap?
Duicu: Bine.
Zgonea: Ma bag eu in ciorba ta?! M-am bagat eu vreodata?
Duicu: Nu. Nu. Nu.
Zgonea: Tu nu esti serios cu mine, in relatia cu mine.
Duicu: Nu-i adevarat. E! P...!
Zgonea: Eu sunt serios cu tine.
Duicu: Nu-i adevarat. Nu. Nu-i adevarat.
Zgonea: Tu esti...Eu cand ti-am promis ca nu ma bag si m-ai rugat, nu ma bag!... Nu m-ai rugat tu sa nu ma bag?
Duicu: Da.
Zgonea: E! Si-atunci? Pa.

Adrian Duicu se afla in arest peventiv, potrivit unei decizii din 30 iunie a Curtii de Apel Bucuresti (CAB), el fiind cercetat de DNA pentru mai multe infractiuni, printre care trafic de influenta.

Ponta: Nu ma dezic de Duicu. Sa-i spun sa treaca la PMP? (Video)
22 iul, 2014
huidu
ba cretina-i ma-ta, tarane!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ