KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Sondajele de stabilire a prezidenţiabilului PNL- relevanţă publică limitată

| 21 iul, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Indiferent de toate aceste considerente, încrederea de care dreapta se bucură în sondaje constituie o problemă care eclipsează toate celelalte detalii ale procedurii de nominalizare a candidatului liberal şi, mai apoi, al candidatului comun al dreptei.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT.De la începutul repoziţionării PNL-ului faţă de celelalte partide din opoziţie, problema candidatului pe care liberalii îl vor susţine în lupta pentru funcţia de preşedinte al României a reprezentat una din temele centrale de discuţie din politica românească, decizia ce va fi luată zilele astea urmând să atârne greu pentru viitorul partidului.

Nominalizarea oficială a candidatului PNL pentru prezidenţiale reprezintă, înainte de toate, finalul unui război intern între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, luptă care a apărut pe fundalul înfrângerii PNL în alegerile europarlamentare.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Şeful PNL l-a bătut la scor pe Antonescu. Reacţia lui Crin Antonescu

După acel moment, Antonescu a încercat o repliere strategică, dându-şi demisia din fruntea de preşedinte al PNL şi renunţând la calitatea de candidat al partidului la prezidenţiale. Însă, după aparenta plecare a lui Antonescu, Klaus Iohannis şi oamenii din jurul său au pus mâna pe putere în PNL şi, până la Congresul de la finalul lunii iunie, se părea că noul lider al liberalilor nu va avea nicio problemă în a obţine nominalizarea partidului pentru funcţia supremă în stat.

Apoi, în timpul Congresului, Antonescu s-a ridicat şi a anunţat PNL că doreşte să candideze din nou la funcţia supremă în stat, stricând calculele baronilor liberli din jurul noului preşedinte al partidului. În final, congresul nu a reprezentat decât o remiză între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, din moment ce primarul Sibiului a obţinut funcţia de preşedinte al PNL şi modificările la statul partidului pe care le dorea, dar a ratat nominalizarea în calitatea de candidat la prezidenţiale.

Citeşte şi: CANDIDAŢI PREŞEDINŢIE 2014. Ce spune de fapt sondajul IRSOP: Dezastru pentru Dreapta

Însă, tot l-a Congres s-a stabilit că această ultimă problemă va fi rezolvată de Delegaţia Permanentă a PNL, pornind de la două cercetări sociologice comandate independent de conducere şi din care să reiasă cine pleacă cu prima şansă în lupta cu Victor Ponta. Astfel, cele două sondaje care au apărut în spaţiul public au o miză foarte mare în lupta dintre Klaus Iohannis şi Crin Antonescu, şi până acum se pare că primarul Sibiului a câştigat lupta, situându-se pe primul loc în ambele anchete. Şi totuşi, rezultatele finale ridică o serie de semne de întrebare extrem de importante.

Dacă într-adevăr informaţiile apărute despre rezutatele cercetărilor sunt reale, atunci edilul Sibiului are absolut toate calităţile pe care românii le văd ca necesare unui președinte, în timp ce Antonescu nu are aproape niciuna. O asemenea potrivire pentru actualul preşedinte al PNL nu are cum să fie o simplă coincidenţă, din moment ce ea nu este confirmată de niciun alt sondaj existent pe piaţă în aceste moment.

Dacă mai adăugăm şi acuzaţiile venite din partea taberei lui Crin Antonescu, conform căreia oamenii din jurul lui Iohannis au stabilit unilateral şi netransparent modul în care cele două cercetări se vor desfăşura, atunci avem motive serioase să ne îndoim de rezultate. În final, sondajele făcute la comanda PNL s-ar putea să nu aibă decât o singură utilitate, de a da legitimitate candidaturii lui Klaus Iohannis în dauna lui Crin Antonescu.

Însă, indiferent de toate aceste considerente, încrederea de care dreapta se bucură în sondaje constituie o problemă care eclipsează toate celelalte detalii ale procedurii de nominalizare a candidatului liberal şi, mai apoi, al candidatului comun al dreptei. Indiferent de ce persoană va propune opoziţia în cursa prezidenţială, alegătorii nu au uitat trădările pe care toţi liderii liberali le-au făcut în ultimele luni, la fel cum nu au uitat politicile dezastruoase girate de PDL. Rezultatele, se vor vedea desigur în alegerile din luna noiembrie, unde nicio stratagemă nu îi va mai proteja pe cei din opoziţie de realitatea preferinţelor românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iul, 2014
Bolovan Teodorovici
cele mai bune sondaje din Romania,ce zic eu...din lume,le face casa de Sondare Sultanescu si Teodorescu..
ei le fac acasa...de unde si denumirea
Sultanescu este si consilierul lui Ponta..
va dati seama ca este foarte obiectiv..
el a reusit sa-l faca si pe Geoana presedinte..
parca si vad imaginea cu Mihaela (sotia lui Geoana) care se imbratisa cu Dana(sotia lui Sultanescu)
Sotia lui BT,tot din firma de apartament,era la cumparaturi in Dubai
a lipsit de la fotografia de grup..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ