Alegeri prezidenţiale 2014. Lăzăroiu anunță debarcarea lui Diaconescu din cursa prezidențială

| 21 iul, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Deși a trecut deja o lună de când Diaconescu a fost prezentat susținătorilor băsiști, aceștia sunt într-o perpetuă confuzie în privința persoanei care îi va reprezenta la alegerile prezidențiale – mulți punându-și speranțele chiar și într-o nouă candidatură a lui Traian Băsescu, facilitată printr-un “artificiu” al Curții Constituționale sau vreun joc politic.

Zilele lui Cristian Diaconescu în rolul de principal candidat al Partidului Mișcarea Populară la alegerile prezidențiale par a fi numărate. După ce acesta a fost împins în față de Elena Udrea printr-o nominalizare cvasi-neoficială, fără o legitimare prin votul liderilor formațiunii, Diaconescu a ajuns să fie din ce în ce mai contestat de către apropiați ai președintelui Traian Băsescu, semnal că acesta nu este agreat drept “cal de cursă lungă” pentru toamnă.

Citeşte şi: CANDIDAŢI PREŞEDINŢIE 2014. Ce spune de fapt sondajul IRSOP: Dezastru pentru Dreapta


Fostul consilier prezidențial pe probleme de strategie politică, Sebastian Lăzăroiu, a declarat recent că PMP are mari probleme în a găsi o modalitate de remediere a “handicapurilor majore” pe care Diaconescu le are în cursa pentru Cotroceni. Vizibilitatea redusă a fostului candidat la președinția PSD în spațiul media afectează cu mult poziția din care acesta pornește, fiind cu mult în spatele unor candidați precum Victor Ponta, MRU, Crin Antonescu ori Klaus Iohannis.

Totodată, mesajele transmise de Cristi Diaconescu nu au reușit să prindă la electoratul de dreapta, o explicație fiind și faptul că până acum patru ani acesta era un lider marcant al social-democraților, ocupând chiar și funcția de vicepreședinte în PSD. Deși a trecut deja o lună de când Diaconescu a fost prezentat susținătorilor băsiști, aceștia sunt într-o perpetuă confuzie în privința persoanei care îi va reprezenta la alegerile prezidențiale – mulți punându-și speranțele chiar și într-o nouă candidatură a lui Traian Băsescu, facilitată printr-un “artificiu” al Curții Constituționale sau vreun joc politic.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Şeful PNL l-a bătut la scor pe Antonescu. Reacţia lui Crin Antonescu


Un alt nume care plutește în continuare când este vorba despre ambiții privind fotoliul de la Cotroceni este cel al Elenei Udrea, pe care Lăzăroiu a subliniat că o vede mult mai des pe la TV decât pe fostul vicepreședinte PSD. În aceste condiții, este foarte posibil ca notorietatea și aparițiile susținute să fie un instrument pus în folosul candidaturii președintelui PMP, care l-ar folosi în acest moment pe Diaconescu drept candidat-iepure, cu menirea de a atrage asupra sa toate criticile și de a elibera culoarul pentru prima femeie președinte din România.

Dar, mai subliniază Lăzăroiu, Diaconescu are în acest moment unul dintre cele mai bune CV-uri dintre cei înscriși în cursă, cu siguranță mai bun decât cel al lui Klaus Iohannis. Și în privința acestuia fondul de sprijin se micșorează pe zi ce trece.

Citeşte şi: CANDIDAŢI PREŞEDINŢIE 2014. Prezidenţialele şi linia de politică externă a României în actualul context

Chiar și Ion Cristoiu a subliniat duminică faptul că Iohannis are șanse să câștige alegerile prezidențiale doar dacă va reuși să evite mașinăria de demascări și să-și mențină imaginea. Ceea ce înseamnă în primul rând că Iohannis este foarte vulnerabil în fața unor informații compromițătoare care ar putea apărea în presă, iar în al doilea rând că toată candidatura acestuia este un exercițiu de imagine, care nu va primi niciodată sprijin real din partea societății civile sau a votanților PNL.

Intrând în detalii, Cristoiu a explicat că deciziile luate recent de Iohannis, de a-l trăda pe Crin Antonescu doar pentru a-și promova propria candidatură și pentru a pune mâna pe Partidul Național Liberal, l-au transformat pe primarul Sibiului într-o variantă imorală, cu un caracter dubios. Deocamdată Klaus Iohannis este un portret static, un om despre care românii nu știu multe lucruri și care încearcă să profite la maxim de o perioadă dificilă prin care trec liberalii. O paralelă poate fi făcut și cu tandemul Udrea – Diaconescu, doar că în acest caz fostul ministru al Turismului este cea care profită de politicianul cu imaginea bună, dar necunoscut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iul, 2014
IZAURA
CIORDITORII
S-A VĂZUT DE LA INCEPUT CĂ ESTE UN IEPURE PROST .... L-A PROSTIT CHIORUL DE LA COTROCENI ....
22 iul, 2014
cantautor
este posibil ca de la PSD sa candideze Tov.Iliescu..facilitat de un “artificiu” al Curții Constituționale sau vreun joc politic.
el afirma despre Ponta ca este un "carlan" si despre Geoana ca este un "prostanac"...
Zilele lui Ponta în rolul de principal candidat alPSD la alegerile prezidențiale par a fi numărate.
vinovatul principal:Dan Sultanescu,care a intors armele si bagajele, reusind sa-l consilieze gresit pe Ponta...
Surse convergente spun ca Sultanescu s-ar fi intalnit cu Duicu la Guvern
deci nu Ponta...
21 iul, 2014
Azorel
Tolomac
Mai Elena , dintre noi toti doar tu esti confuza , imi pare sincer rau pentru tine....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ