MONICA MACOVEI, MRU și CĂTĂLIN PREDOIU se încaieră pentru o poziție vândută deja liberalilor

| 21 iul, 2014

Candidaţi prezidenţiale 2014. Dreapta este de câteva luni în situația din cântecelul cu “un elefant se legăna pe o pânză de păianjen”: în loc să scadă numărul candidaților în urma negocierilor, apar pe zi ce trece tot mai mulți. Ultimii care au ridicat două degețele, ca să fie și ei înscriși pe listă, sunt Monica Macovei și mereu eternul MRU, spre nemulțumirea lui Cătălin Predoiu.

Candidaţi prezidenţiale 2014. Monica Macovei și proaspăt democrat-liberalul Mihai Răzvan Ungureanu au decis ambii weekend-ul acesta să își anunțe disponibilitatea de a fi desemnați din partea PDL, ca să intre în competiția din sondaje cu cel care va fi numit de PNL, pentru a putea ajunge apoi candidat în alegerile prezidențiale.

Un exercițiu mai plin de futilitate ar fi chiar greu de imaginat, pentru că cei doi nu fac decât să îi șubrezească poziția lui Cătălin Predoiu, singurul care părea cât de cât bine înfipt până acum în competiția cu persoana aleasă de liberali, cel mai probabil Klaus Iohannis. Or, în condițiile în care Iohannis este oricum mult peste toți cei din PDL în sondaje, dacă nu cumva chiar peste toți la un loc, auto-propunerile lui Macovei și MRU vor prelungi și mai mult agonia alianței, fostă fuziune, pentru desemnarea candidatului unic.

Citeşte şi: MONICA MACOVEI vrea să candideze la prezidenţiale

Cătălin Predoiu candidat. Cătălin Predoiu, pe bună dreptate simțind că îl paște o trădarea ‘à la Iohannis’, a ripostat printr-un mesaj prin care le-a transmis nominal celor doi că în interiorul PDL au avut loc deja alegeri interne în care aceștia au refuzat să participe. În plus, Predoiu susține că “Macovei și Ungureanu forțează desemnarea lor drept candidați PDL invocând sondaje, deși ultimul sondaj CSOP distribuit partidului și opiniei publice îi listează în urma mea.”

MRU candidat. Dacă Monica Macovei a plonjat discret în marea de candidați de dreapta, printr-un mesaj postat pe contul personal de facebook, MRU nu a ratat ocazia anunțului ca să îl pună la punct pe prezidenţiabilul oficial al PDL. “Nu am renunţat la candidatura la Preşedinţie, dar vreau să fiu rezonabil, dacă e vorba de sondaje în momentul de faţă sondajele îl evidenţiază cu potenţial de victorie pe Klaus Iohannis, pe locul doi sunt eu, pe locul trei este Cătălin Predoiu.” Fiind un om “rezonabil”, Ungureanu sigur își dă seama că acum concurează doar pentru postul de majoretă șefă a lui Iohannis.

Monica Macovei candidat. Macovei, MRU și Predoiu pot să își scoată liniștiți ochii între ei, candidând pentru iluzia de prim-vice-candidat PDL, în timp ce liberalii îl vor împinge în față, nu fără zbucium nici acolo, pe candidatul propriu. Degringolada partidelor de pe dreapta, în loc să întărească șansele candidatului lor, le scoate în evidență neajunsurile fiecăruia, ideile puține și discursurile peticite, și mai ales lipsa unui proiect comun.

Citeşte şi: PNL îşi stabileşte luni candidatul la Preşedinţie

Alegeri prezidenţiale 2014. Și pentru că nu se rupea plasa țesută de Traian Băsescu, poate vom avea ocazia să îi mai vedem și pe alții sărind în jocul pentru stabilirea candidatul unic. Poate și Emil Boc sau Traian Igaș se vor considera legitimi pentru a da cu zarurile la o nominalizare la Cotroceni. PNL și PDL vor continua să facă sondaje peste sondaje, dar cercetările sociologice nu vor ține loc de vibrație autentică în rândul electoratului. Trădările lui MRU și Macovei l-ar putea scoate din cursă pe Predoiu, dar e greu de crezut că le va merge tactica cu Klaus Iohannis, care s-a specializat în cuțite înfipte în spate și, mai mult, a primit deja binecuvântarea lui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iul, 2014
Alfred Bulan-student
"Un exercițiu mai plin de futilitate ar fi chiar ....."
dle Sultanescu,cum imbogatesti mata dictionarul limbii romane..
ca dumneata,bibicule,mai rar...
imi pare rau ca nu sunt studentul tau...
mi-ar fi placut sa-mi explici cam ce inseamna...
25 iul, 2014
Aurel
DEX
FUTILITÁTE, futilități, s. f. (Livr.) Inutilitate; lipsă de seriozitate, frivolitate. – Din fr. futilité, lat. futilitas, -atis.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ