Antonescu: Fuziunea PNL-PDL ar trebui să continue mai ales dacă dreapta nu va câştiga Preşedinţia

| 21 iul, 2014

Crin Antonescu a declarat, luni, că procesul de fuziune dintre PNL şi PDL va trebui să continue mai ales în situaţia în care dreapta nu va câştiga cursa pentru Palatul Cotroceni.

"Eu cred că ar trebui să continue dacă este bine gândit (procesul de fuziune - n.r.), pentru că nevoia unui mare partid de dreapta în România este aceeaşi, indiferent cine câştigă în această toamnă Preşedinţia. Ba aş spune chiar dacă dreapta nu câştigă Preşedinţa, cu atât mai mult', a afirmat Antonescu, la finalul Delegaţiei Permanente a PNL.

El a explicat că nu agreează ideea desemnării unui premier comun pentru cele două partide încă de pe acum, argumentând prin faptul că nu ar fi 'convenabil' pentru PNL.

Citeşte şi: UPDATE Fuziune PNL-PDL. PDL a aprobat fuziunea cu PNL şi cu partidul lui MRU


"Nu putem, într-un protocol politic, să împărţim aceste funcţii care urmează să vină. Sigur că desemnăm un candidat - până la urmă desemnarea asta e la liber - între cei doi, dar mai departe să spunem de acum cărei componente actuale îi va reveni primul-ministru, eventual în 2016, mi se pare nepotrivit şi, în orice caz, pentru actualul PNL neconvenabil. Un partid îşi pune problema susţinerii unui prim-ministru - şi discut chestiunea asta principial, vă imaginaţi că nu mă interesează postul de prim-ministru, ca să nu avem alte discuţii -, un partid desemnează un prim-ministru din ce resurse are în acel moment, nu pe angajamente cu ani înainte pentru o formaţiune sau alta. Şi, oricum, pentru PNL nu mi se pare în termeni de negocieri o afacere bună, dar asta este altă chestiune', a arătat liberalul.

El a precizat că nu este interesat nici de preşedinţia partidului în situaţia în care Klaus Iohannis ar câştiga cursa electorală pentru Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ