UPDATE Fuziune PNL-PDL. PDL a aprobat fuziunea cu PNL şi cu partidul lui MRU

| 21 iul, 2014

Fuziunea PNL PDL. Colegiul Director Naţional al PDL a aprobat fuziunea prin absorbţie cu partidul Forţa Civică, a anunţat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, luni, la finalul şedinţei CDN la care a participat şi preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu.

Fuziunea PNL-PDL. 'S-a încheiat şedinţa Colegiului Director Naţional al PDL care la primul punct a aprobat protocolul de fuziune prin absorbţie dintre partidul Forţa Civică şi PDL. Consecvenţi drumului nostru de a unifica dreapta, iată că, după ce am încheiat protocolul de fuziune cu Iniţiativa România Liberală, am aprobat astăzi şi protocolul de fuziune cu Forţa Civică, acest lucru urmând să se materializeze în prima din cele trei convenţii de sâmbătă ale PDL şi, evident, ale partidului Forţa Civică', a declarat preşedintele PDL.

Citeşte şi: MONICA MACOVEI vrea să candideze la prezidenţiale

Fuziunea PNL PDL. Vasile Blaga a adăugat că în cadrul aceleiaşi reuniuni au fost aprobate cu unanimitate de voturi 'protocolul de fuziune prin comasare dintre PDL şi PNL, statutul noului partid şi programul politic'.

'Facem toate aceste lucruri, aşa cum am spus, nu pentru funcţii, nu pentru oamenii din aceste partide, ci pentru a crea un puternic partid de centru-dreapta care să propună un program solid românilor şi care să câştige toate alegerile de aici înainte, şi cele prezidenţiale şi, evident, alegerile generale din 2016 şi cele locale. Un partid care va avea mai mult de jumătate din primarii României şi care, sigur, are baze foarte puternice pentru a se manifesta în viitoarele campanii electorale', a declarat preşedintele PDL.

Citeşte şi: Elena Udrea bagă zânzanie între PDL și PNL

Vasile Blaga a precizat că în cadrul CDN s-a decis calendarul întreg al convenţiilor naţionale extraordinare ale PDL din 26 iulie.

Fuziunea PNL PDL. 'Va începe la ora 11,00 (sâmbătă, 26 iulie - n.r.) cu prima Convenţie Naţională Extraordinară a PDL, în care vom decide fuziunea cu partidul Forţa Civică şi modificări la statut. Va urma şedinţa comună a PDL plus Forţa Civică în care vom vota fuziunea. Se va termina prima convenţie, începe a doua convenţie extraordinară, în care aprobăm toate documentele necesare fuziunii cu PNL: protocol de fuziune, statut, program politic. După care va fi a treia convenţie, pentru că aşa scrie în statut - convenţie se numeşte forul suprem al noului partid rezultat -, în care vom vota, de data aceasta împreună, PNL şi PDL, toate aceste documente şi fuziuni', a explicat Blaga.

Potrivit protocolului de fuziune prin absorbţie între PDL şi FC, Forţa Civică a obţinut în urma negocierilor purtate şapte funcţii în conducerea centrală a formaţiunii democrat-liberale, una de prim-vicepreşedinte, două de vicepreşedinte, una de secretar general adjunct şi două de secretar executiv.

Până la acest moment se cunoaşte că Mihai Răzvan Ungureanu va deţine o funcţie de prim-vicepreşedinte în PDL.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. De ce este fuziunea PNL-PDL o mare minciună

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ