Marele Iohannis se pregătește să stingă lumina la PNL?

| 19 iul, 2014

Fuziune PNL PDL. Vin vremuri grele pentru PNL. Klaus Iohannis, care se împăunează mai nou cu ”reușita” înghițirii pe nemestecate a toxicului PDL, trece sub tăcere hemoragia de cadre și simpatizanți determinată de manevrele nedemocratice prin care s-au unit cele două partide aflate nu demult în adversitate politică.

Alianta PNL PDL. Chiar și cifra oficială, de 30 de parlamentari care au ales să se ralieze lui Călin Popescu-Tăriceanu, în Partidul Liberal Reformator, este dublu de pildă față de numărul de parlamentari cu care Elena Udrea a făcut PMP. Ce este mai rău pentru gruparea Iohannis și pentru viitorul PNL, este că zvonuri tot mai insistente vorbesc despre agravarea acestui exod, un fenomen care riscă să transforme ”PNL-aripa Băsescu” (așa cum este ironizată în prezent fuziunea) în umbra patetică a PNL-ului de odinioară.

Citește și: Klaus Iohannis visează cu ochii deschiși la încă o tură cu Băsescu

Fuziune PNL PDL. Nemulțumirii parlamentarilor liberali care – nebăgați în seamă și cu un Congres trucat – aleg formațiunea pornită de fostul premier Tăriceanu, le corespunde în teritoriu un risc asemănător ca gravitate. Tot în zvonistica politică se vehiculează știrea că PSD a pornit ofensiva pe toate fronturile, în provincie, speculând orice nemulțumire la nivel de primari și președinți de consilii județene. Cum va riposta unui astfel de atac pre puțin experimentatul Iohannis, nu se înțelege. Pe experiența lui Vasile Blaga s-ar putea bizui, cu mențiunea că acesta nu cunoaște în detalii raportul de forțe al structurii din teritoriu. Pentru conducerea recent combinată, provincia este o hartă albă, necartografiată încă și, din păcate, nu mai există nici timpul și nici pacea necesare unei consolidări politice. Dacă până acum se emitea doar teorii despre riscurile potențiale și câștigul improbabil presupus de fuziune, de acum vom putea constatat cât de curând efectele clare, palpabile și nu atât de plăcute ale acestei inițiative despre care destul de mulți au afirmat că este pripită.

Citește și: Fuziunea PNL-PDL. Iohannis se pupă cu Blaga, dar ce fac restul nuntașilor?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iul, 2014
miron
http://www.opinia1.ro/securitatea-a-invins/
20 iul, 2014
IZAURA
HANDICAPAŢII
DUPĂ CE L-A LEGAT LA OCHI PE CĂCĂRĂU , RAHAT SĂSESC STINGE LUMINA .....HĂ HĂ HĂ HĂ HĂ HĂ

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ