Fuziunea PNL-PDL. Iohannis se pupă cu Blaga, dar ce fac restul nuntașilor?

| 18 iul, 2014

Fuziunea PNL-PDL. Emil Boc, primarul Clujului nu este însă singura voce din PDL care își exprimă nemulțumirea față de compromisul legat de nume.

Fuziunea PNL-PDL. Vasile Blaga și Klaus Iohannis au anunțat joi, bucuroși din cale-afară, că discuțiile despre preconizata fuziune PNL-PDL între cele două formațiuni au fost în sfârșit finalizate. Conform anunțului făcut de președintele democrat-liberal, noul partid se va numi Partidul Național Liberal, dar va avea imnul PDL, "Verde-nrourat". Altfel spus, PNL și PDL au pus-o de o struțo-cămilă, adică de un melange între semnele de identificare ale democrat-liberalilor și cele ale liberalilor. Rămâne desigur de văzut cât de credibil va fi compromisul rezultat în fața electoratului, de vreme ce, titulatura PNL este cam tot ceea ce a rămas din vechea formațiune a Brătienilor. Nu că democrat-liberalii ar fi într-o situație mai bună, din moment ce în urma deciziei luate joi PDL va dispărea de pe scena politică.

Citeşte şi: FUZIUNE PNL-PDL. Blaga: Numele partidului va fi PNL

Până la a testa electoral fuziunea PNL-PDL, cert este că, deocamdată, compromisul făcut de Vasile Blaga și Klaus Iohannis este puternic criticat chiar din interiorul taberei democrat-liberale. Primul care a ieșit la atac a fost primarul Clujului, Emil Boc. "Numele PNL pentru PDL este nedrept cu membrii de partid obişnuiţi. Este foarte bine că se face alianţă PDL-PNL, pe care o susţin cu toată convingerea, dar cu numele noii formaţiuni ar mai trebui aşteptat. M-au sunat foarte mulţi membri de partid obişnuiţi care şi ei susţin alianţa fără echivoc, dar nu doresc topirea PDL în PNL. Mi-au spus foarte mulţi membri simpli că numele PDL este în conştiinţa fiecărui membru, nume de care se leagă cele mai inportante victorii politice de după 1989", a spus Boc. Mai mult, fostul premier și președinte al PDL a avertizat că decizia luată ar putea avea un efect de bumerang, demobilizând activul de partid în prag de alegeri prezidențiale. oate că această soluţie cu numele ar mai putea aştepta, astfel încât să ai toţi membrii de partid mulţumiţi şi mobilizaţi în perspectiva viitoarei confruntări politice cu PSD de la prezidenţiale, care nu va fi uşoară. Ceea ce spun este vocea mai multor membri obişnuiţi ai PDL", a afirmat Emil Boc.

Primarul Clujului nu este însă singura voce din PDL care își exprimă nemulțumirea față de compromisul legat de nume. O anchetă realizată de Hotnews sub pretextul unui pretins ”sondaj” de la centru dezvăluie că la fel de multă nemulțumire există și în suflarea PDL-istă de la Satu-Mare, unde o singură persoană din biroul județean ar fi fost de acord cu renunțarea la denumirea de PDL. Nici la Buzău nu a fost primit cu mai mult entuziasm compromisul legat de numele viitoarei formațiuni, unde un lider al organizației de acolo a declarat pentru Hotnews: ”Să dispară cuvântul democrat din denumirea noului partid?! Să rămână numai la PSD <> ăla mi se pare totuși că nu e în regulă. Oamenii în filială spun același lucru (...) Nu ținem neaparăt să se numească PDL, dar ne-am gândit că un proiect nou poate să aibă ceva din cele doua denumiri”. De o părere similară par să fie și membrii de la Constanța ai PDL, care ar fi înclinat spre varianta PNLD.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS: Numele candidatului PNL-PDL va fi dat publicităţii "la începutul lui august"

Se vede astfel că, în timp ce la centru Blaga și Iohannis se pupă fericiți, în teritoriu lucrurile nu stau nici pe departe așa roz precum ar dori să ne facă să credem cei doi lideri. Iar dacă la nemulțumirile generate de compromisul privind numele mai adăugăm și faptul că în ultima perioadă tot mai multe voci din rândul taberei democrat-liberale cer ca MRU să fie și el testat alături de Predoiu și Iohannis în sondajele pentru desemnarea candidatului comun, devine clar că la firul ierbii, PDL-ul nu este deloc dispus să plece capul în fața PNL, de dragul fuziunii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iul, 2014
cantautor
bine ...
zici c-ar fi oarecare probleme?
care este parerea ta,ce se va intampla?
ce anticipezi?
nimic
practic,un ziarist a scris nimic..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ