Elena Udrea, despre necolaborarea cu PDL: Nu ne vor, să fie sănătoşi!

| 18 iul, 2014

Elena Udrea, liderul PMP, a declarat la RFI mai trimite o săgeată către Vasile Blaga, liderul PDL. "Oameni care şi-au ratat obiectivele, au dezamăgit electoratul, care maschează eşecul propriu în fruntea partidelor pe care le conduc prin această grăbită fuziune, care n-are încă un scop pentru electorat, afirmă de pe-acum: noi nu colaborăm. Să fie sănătoşi!", spune Elena Udrea.

Fuziunea dintre PDL şi PNL este grăbită, declară într-un interviu la RFI preşedintele PMP, Elena Udrea. Fostă membră PDL, ea spune că Partidul Mişcarea Populară va susţine candidatul dreptei în turul doi la prezidenţiale, cu o condiţie: liderii viitorului partid să vină cu un mesaj de dreapta, nu doar să-şi acopere eşecul de la europarlamentare.

Citeşte şi: Buldogul știe cine e cocoșul în relația Udrea-Băsescu


Preşedintele PMP afirmă "referitor la fuziunea dintre cele două partide, la o primă vedere ea pare un proiect care să dea speranţă dreptei româneşti. Problema noastră, a celor de la Mişcarea Populară nu este ce fac cei de la PNL şi PDL, dacă fuzionează sau nu şi în ce fel. Că PDL a acceptat să-şi piardă numele, asta este până la urmă problema celor din PDL. Sigur, eu ca fost membru PDL, regret faptul că s-a ajuns aici, însă nu e problema noastră. Problema noastră şi a electoratului de dreapta este ce îşi propune acest nou partid, pentru că până la acest moment, nu am auzit ce susţin oamenii aceştia, noul partid se dezice, nu se dezice de ce s-a întâmplat în 2012, care sunt valorile, care sunt proiectele pe care le va susţine mai departe noul partid (...). Noi avem în acest moment doar o construcţie pur politică, în care se pare că nişte lideri au încercat să-şi acopere eşecul de la europarlamentare, dar nici un mesaj pentru electoratul de dreapta".

Citeşte şi: PNL a murit. Trăiască PNL-Băsescu


Întrebată cum califică faptul că liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat recent la Gândul Live că nu vede posibilă vreo cale de colaborare cu Traian Băsescu sau cu PMP, Elena Udrea a răspuns: "Oameni care şi-au ratat obiectivele, au dezamăgit electoratul, care maschează eşecul propriu în fruntea partidelor pe care le conduc prin această grăbită fuziune, care n-are încă un scop pentru electorat, afirmă de pe-acum: noi nu colaborăm. Să fie sănătoşi! Noi dacă în turul doi ar intra alt candidat decât candidatul nostru, evident că am susţine candidatul de dreapta. Şi aşa mi se pare logic să spună şi cei de la PNL-PDL".

Ea pune condiţii pentru sprijinirea candidatului dreptei în turul doi la prezidenţiale: "Eu aş vrea în calitate de lider al Partidului Mişcarea Populară şi aflată în fruntea unui partid care declară şi prin ceea ce face arată că îşi asumă ferm să ducă mai departe linia, viziunea preşedintelui Traian Băsescu de până acum pentru România, eu aş vrea să ştiu de la candidatul pe care eventual l-am susţine în turul doi cum vede el pe mai departe ceea ce se va întâmpla în România, cum vede el mai departe lupta pentru independenţa justiţiei, depolitizarea instituţiilor statului, reformele, cum ar fi reforma în Sănătate, reforma constituţională (...). Dacă Doamne fereşte, ne trezim că după alegerile prezidenţiale, noua formaţiune politică sau PNL-ul din noua formaţiune politică se duce din nou să bată palma cu Victor Ponta? Adică cel care va vrea ca în turul doi să ia voturile şi electoratului preşedintelui şi electoratului PMP va trebui nu să ne facă nouă curte, nu să ne zâmbească, nu să ne facă din mână, va trebui să afirme pentru electoratul nostru nişte lucruri, pe care electoratul nostru le susţine", a mai susţinut Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ