KLAUS IOHANNIS fuzionează cu ELENA UDREA

| 18 iul, 2014

Dincolo de dinamica politicii locale, ceea ce s-a întâmplat la Timiş reuşeşte să infirme teza pe care liderii PNL şi PDL au tot încerct să o acrediteze de la începutul negocierilor despre detaliile fuziunii PNL-PDL.

Fuziunea PNL-PDL. Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au anunţat veseli nevoie mare finalizarea negocierilor şi intrarea în ultima etapă înainte de congresul comun care ar trebui să consfiinţească alianţa şi, după 2015, fuziunea dintre cele două partide. În paralel, între cele două partide există un gen de competiţie legată de cine reuşeşte să adune mai multe mişcări politice de dreapta desprinse de-a lungul timpului din PNL şi PDL.

Tonul a fost dat de cei de la PDL, care în ultimele săptămâni au reuşit să termine negocierile prin care Forţa Civică, condusă de Mihai Răzvan Ungureanu, şi Iniţiativa România Liberală, condusă de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, vor intra în componenţa partidului cu sediul în Modrogan. Răspunsul liberalilor nu a întârziat nici el să apară, în ultima săptămână partidul condus de Klaus Iohannis făcând două achiziţii deosebit de interesante din zona dreptei.

Citeşte şi: Fuziunea PNL-PDL. PNL a întors armele împotriva celor care i-au votat

În primul rând este vorba despre intrarea în PNL a fostului şef al organizaţiei Partidului Mişcarea Populară din Sectorul 1 al Capitalei, Sergiu Diacomatu, care şi-a negociat şi a obţinut o funcţie similară în rândul organizaţiei liberale din acelaşi sector. Diacomatu a fost până de curând unul din finanţatorii de bază ai PMP şi, spun gurile rele, omul care ar fi asigurat alegerea Elenei Udrea în fruntea popularilor. Acum, el şi-a descoperit brusc veleităţile de liberal şi, pe cale de consecinţă, a decis să treacă la PNL ca lider al fostei organizaţii a lui Chiliman.

Însă, ce s-a întâmplat la Bucureşti păleşte ca intesitate cu ce a avut loc la Timiş aproape peste noapte, unde întreaga filială judeţeană a PMP a trecut la PNL, în frunte cu preşedintele Radu Lambrino şi vicepreşedintele Sorin Munteanu. La anunţul acestei fuziuni pe plan local, fostul preşedintele al filialei judeţene a PMP a ţinut să declare: “Cred că singurul demers normal pentru a echilibra scena politică e unificarea dreptei. Orice altceva reprezintă un efort care nu are o finalitate clară. Eu am fost un constant susţinător al coagulării dreptei. Cât am fost preşedintele PMP Timiş nu am criticat partidele de dreapta, ci am venit cu soluţii constructive”.

Dincolo de dinamica politicii locale, ceea ce s-a întâmplat la Timiş reuşeşte să infirme teza pe care liderii PNL şi PDL au tot încerct să o acrediteze de la începutul negocierilor despre detaliile fuziunii în legătură cu faptul că unificarea dreptei se va face doar între ei. Adoptarea acestui discurs era relativ logică, având în vedere nevoia liberalilor şi democrat-liberlilor de a acredita ideea că Traian Băsescu nu are nimic de a face cu noua construcţie de dreapta pe care ei o puneau la cale.

Citeşte şi: Fuziunea PNL-PDL. Iohannis se pupă cu Blaga, dar ce fac restul nuntașilor?

În schimb, modul în care cei de la PNL primesc acum în rândurile lor pe oamenii Elenei Udrea demonstrează cât de ipocrit este acest mesaj, din moment ce partidul lui Traian Băsescu pare să fie acum încorporat încet-încet în rândurile liberalilor. În ritmul acesta putem aştepta ca şi favorita lui Traian Băsescu să ajungă din nou în rândurile partidului din care s-a lansat în urmă cu un deceniu, desigur nu ca simplu membru, ci ca parte a conducerii. În final, tot Traian Băsescu va fi cel care râde de noi toţi, liderul de la Cotroceni putând să îşi impună voinţa asupra viitoarei construcţii de dreapta prin intermediul acelora pe care acum îi plantează în PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iul, 2014
Pemepescu Adrian
Apa de " ploua "...
La ora asta, dupa cifre obtinute de PMP, numarul celor care vor vota PMP se apropie de 550.000 de oameni...se spera ca pana in noiembrie sa se atinga milionul de voturi... Plecarea lui Diacomatu, surprinzatoare, nu inseamna nimic grav ca si ordinara " evadare " a lui Lambrino si doar cativa vicepresuri din conducere ( nu toata filiala, de ce se " baga in ele " ? )...PMP se va imbogati curand cu foarte multi membri PDL nemultumiti de dizolvarea definitiva in PNL, asa ca plecarile despre care se face vorbire apar ca niste picaturi intr-un ocean de apa !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ