Udrea, reacție la unificarea dreptei - Blaga e groparul PDL!

| 19 iul, 2014

Lăsată cu buza umflată și privind de pe margine cum dreapta se unifică sub ochii ei, Elena Udrea face ce știe mai bine – iese la atac. Cel vizat, Vasile Blaga, nu este un străin al furiei blondei, fiind una dintre țintele obișnuite ale acesteia.

Fuziune PNL PDL. În situația de față, Udrea reia unul dintre reproșurile constante la adresa buldogului și anume că, sub conducerea acestuia, soarta PDL este una condamnată la pierzanie, existența efemeră a democrat-liberalilor pe scena politică punându-i pe aceștia în imposibilitatea de a mai da un lider precum Traian Băsescu. Pe scurt, reacția Elenei Udrea la unificarea dreptei se poate rezuma astfel - Blaga e groparul PDL.

Citește și: Buldogul știe cine e cocoșul în relația Udrea-Băsescu

Unificarea dreptei. Președintele PMP se arată revoltată de ușurința cu care Blaga renunță la identitatea PDL și acceptă, ca prin fuziunea cu liberalii, să scufunde partidul și să accepte inclusiv să renunțe la numele formațiunii pe care o conduce. Conform Elenei Udrea, pornind de la contextul politic în zona de dreapta, "Se impun trei constatări: 1. Se vorbeşte despre fuziune şi despre funcţii. Nicăieri despre principii şi valorile pe care le susţine noul partid sau despre ce va face pentru români. 2. Am avut dreptate anul trecut: cu Vasile Blaga în fruntea sa, PDL a murit. Astăzi, Vasile Blaga a spus "Adio, PDL!" 3. PMP rămâne singura formaţiune de centru-dreapta din România care îşi asumă protejarea statului de drept, independenţa Justiţiei, depolitizarea instituţiilor statului şi creşterea nivelului de trai al oamenilor".

Citește și: Elena Udrea bagă zânzanie între PDL și PNL

Alianta PNL PDL. Ceea ce face Udrea în acest moment nu este mai mult decât specularea fuziunii dintre PNL și PDL în vederea câștigării unui plus al capitalului de imagine. Analinzând la rece situația, este imposibil să nu dăm seama că există o neconcordanța la mijloc – cea care a contribuit activ la ruperea și îngroparea PDL, împreună cu Traian Băsescu, îl reproșează acum fix acest lucru lui Blaga. Udrea a sabotat PDL încă din perioada când încă mai era membru al acestei formațiuni, lucrurile degenerând în momentul în care a rupt parte din partid și s-a mutat cu cățel, cu purcel, la PMP.

Fuziune PNL PDL. Cu toate acestea, blonda profită acum de situație pentru a poziționa PMP, în antiteză cu PDL, drept singurul partid de dreapta a cărui activitate se bazează pe un proiect real și de o reală importanță pentru România – protejarea statului de drept. Ca moștenitor al lui Băsescu, Udrea își asumă continuarea proiectului de țară al acestuia, evitând să intre în detalii cu privire acțiuni și inițiative concrete, strategii aplicate, direcții avute în vedere. Practic, Udrea reproșează PNL și PDL că nu au nimic la mână în acest sens, în condițiile în care strategia PMP este una doar la nivel discursiv, bazată pe concepte evazive.

Citește și: KLAUS IOHANNIS fuzionează cu ELENA UDREA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iul, 2014
DNA
PARAŞUTA
BLAGA GROPARUL PDL ŞI UDREA HAITA PMP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ