Se ascut cuțitele în PNL. Crin gata să-i fure lui Iohannis slănina din farfurie

| 18 iul, 2014

Chiar şi aşa, cu războiul sondajelor pierdut, Antonescu mai are șanse de câștig pentru candidatura la prezidențiale. Bătălia pentru prezidențiabilul dreptei ar putea fi complicată prin elemente ce îi pot încurca planurile lui Iohannis. Pe culoarele PNL se discută, neoficial, despre un nou risc- acela ca Iohannis să piardă procesul de incompatibilitate cu ANI.

Alegeri prezidenţiale 2014. Un adevărat război s-a declanșat în interiorul PNL pentru desemnarea prezidențiabilului partidului. Crin Antonescu, prin repoziționarea în cursa pentru Cotroceni, încearcă să elimine orice șansă a lui Klaus Iohannis și cere membrilor liberali să desemneze candidatul PNL în Delegația Permanentă.

Crin Antonescu a susținut, la Realitatea TV, că pentru prezidențialele din toamnă, candidatul PNL trebuie desemnat prin vot, acest lucru impunându-se din faptul că este o  dezicie politică.  „Desemnarea unui candidat e o decizie politică. Probabil se va spune – avem sondaje, deci îl propun pe Iohannis că are mai mult. Trebuie un vot. Această decizie trebuie asumată, e o decizie politică.”

Citeşte şi: Candidatul unic al PNL-PDL la alegerile prezidenţiale va fi anunţat pe 4-5 august

Fostul președinte al PNL este hotărât să fie printre numele care vor fi luate în considerare de către Delegația Permanentă, chiar dacă vor exista sondaje în care el nu va fi cel mai bine plasat. „Indiferent care vor fi rezultatele sondajelor, voi supune și candidatura  la vot. Și, dacă sondajul arată că Iohannis are 29% și eu mai puțin, candidatura mea rămâne la dispoziția colegilor și ei votează”.

Klaus Iohannis a câștigat o primă bătălie cu Crin Antonescu în subteranele partidului în drumul către Cotroceni. Efecturarea unei ample cercetări sociologice în care să fie inclus și Cătălin Predoiu, ce să aibă loc în luna septembrie pentru a fi mai relevantă în vederea prezidențialelor, a fost respinsă de apropiații lui Klaus Iohannis.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. În ce condiţii l-ar sprijini Băsescu pe Iohannis la prezidenţiale


Iar lovitura a fost cu atât mai dureroasă cu cât la propunerea lui Crin Antonescu a avut de câștigat Președintele PNL. Chiar dacă Antonescu se opune realizării unor sondaje „pe picior”, PNL va urma să efectueze trei sondaje de opinie care să fie prezentate Delegației Permanente în jurul datei de 20 iulie.

Citeşte şi: Iohannis face glume pe seama sucitului Crin

Chiar şi aşa, cu războiul sondajelor pierdut, Antonescu mai are șanse de câștig pentru candidatura la prezidențiale. Bătălia pentru prezidențiabilul dreptei ar putea fi complicată prin elemente ce îi pot încurca planurile lui Iohannis. Pe culoarele PNL se discută, neoficial, despre un nou risc- acela ca Iohannis să piardă procesul de incompatibilitate cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Potrivit Curții Constituționale, în Legea 176/2010 este prevăzută interdicția incompatibilităților de a candida  timp de trei ani pentru „aceeași funcție”, referinţă facută la toate funcțiile publice, inclusiv la cea de președinte. Practic, urcușul către Palatul Cotroceni pentru prezindețiabilii PNL-ului pare presărat cu multe obstacole ce îi poate face să piardă din importanța faptului pentru care se luptă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iul, 2014
anna
"dezicie politica","prezindentiabilii"-ultima fraza...
inseamna ca profesorul Sultanescu si-a adus toata grupa sa scrie la Obiectiv
niste analfabeti,educati cum se cuvine de mentorul lor,care stie doar sa numere
In articolele lui sunt titluri ca :7 samurai,5 carti,6 fotografii,11 timbre...etc
continutul articolului lui Ionescu(repetentul grupei)este plin de substanta..
subsatanta are culoare cam maronie
18 iul, 2014
anna
erata postare
scuze pentru "subsatanta"
eu ...am fost la grupa lui Bulai!!!
tot la inalta scoala de stiinte politruce
hai USL

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ