Iohannis face glume pe seama sucitului Crin

| 16 iul, 2014

Iohannis PNL. Micile înțepături, așa cum le numește în mod diplomat președintele PNL, continuă între Iohannis și Antonescu, fiecare devenind vizibibil preocupat să-l atace pe celălalt.

Iohannis PNL. După ce fostul președinte liberal i-a reproșat neamțului modul în care tratează întregul proces de desemnare al prezidențiabilului și lipsa unui program al candidaturii, Iohannis ripostează făcând glume pe seama sucitului Crin - "Îmi amintesc că parcă s-a retras de peste tot... Îmi amintesc și că s-a răzgândit". Ultimul schimb de replici dintre cei doi liberali este în măsură să ne arate lupta aprigă care se duce în interiorul PNL în vederea câștigării dreptului de a fi candidatul dreptei la alegerile prezidențiale.

În ceea ce-l privește pe Antonescu sunt două scenarii care pot explica atitudinea pe care acesta o are de la Congresul PNL și până în prezent și pe care le putem lua în calcul. Primul – asistăm la ultimele zbateri ale lui Crin, exact ca atunci când un cocoș proaspăt tăiat mai dă de câteva ori din aripi înainte de a fi pus în ciorbă. Doi, o variantă destul de puțin probabilă – renașterea lui Antonescu pe scena politicii românești precum pasărea Phoenix din propria-i cenușă. Așa s-ar putea explica avântul lui fostului președinte al liberalilor din ultima perioadă, avânt tăiat, în schimb, de Iohannis. În timp ce Antonescu dă cu toată forța în direcția celui de brațul căruia s-a plimbat toată țara în campania pentru Parlamentul European, Iohannis anihilează loviturile și îl ironizează pe Crin, atingând subiectul sensibil al răzgândelilor acestuia. Inconsecvența lui Antonescu, un fel de călcâi al lui Ahile, dacă vreți, reprezintă un izvor nesecat de atacuri, din care neamțul nu mai are nicio problemă să se adape.

Citeşte şi: Iohannis, mesaj pentru Crin: Parcă te-ai retras. Îmi amintesc că te-ai şi răzgândit

Pe măsură ce se apropie momentul în care liberalii vor fi puși în situația de a alege cine dintre cei doi – Antonescu sau Iohannis – va fi responsabil să-i ducă la Cotroceni, tachinările dintre cei doi se întețesc. Vedem o luptă între doi oameni însetați de putere, doi actori politici care au preluat integral retorica președintelui și modul acestuia de a face politică, doi oameni pregătiți să ducă mai departe regimul lui Băsescu. Din nefericire pentru Crin, neamțul se bucură de mai multă susținere în partid, ceea ce ne face să credem că zarurile au fost deja aruncate, iar decizia a fost luată în detrimentul fostului președinte al liberalilor.

Cert este că pe dreapta, care se vizează unită până în toamnă, este o debandadă în toată regula- MRU se ceartă cu Udrea și Băsescu, care, la rândul lor, se ceartă cu toată lumea indiferent de partidul de proveniență, PNL și PDL se ceartă cu privire la numele partidului care va rezulta în urma fuziunii, iar Antonescu se luptă cu Iohannis pentru Cotroceni. Prin urmare, sunt slabe șansele să ne plictisim urmărind evoluția partidelor de dreapta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iul, 2014
canciautor
pe stanga mediatica si servila reapare OTV_ul,aliat cu RTV-ul...
o sa ne distram pe cinste...
in special dupa orele 23,00
se zice ca DD candideaza si el,contra lui Ponta ?
o sa fie slabe sanse sa ne plictisim atat pe dreapta cat si pe stanga
o sa fie ca la Targu Jiu
prezumat de santaj contra prezumat de plagiat?
mai apare si prezumatul de liberal,cu papion...
o sa fie misto
mai nasol e cu timpul probabil...aflam de la MeTeO

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ