KLUAS IOHANNIS, desființat pentru poziția față de reducerea CAS

| 16 iul, 2014

Reacția parșivă a lui Klaus Iohannis pe tema reducerii CAS a fost taxată dur de foștii aliați. Fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a criticat fățărnicia cu care Iohannis respinge măsura propusă de liberali pe vremea când erau la guvernare, căzând acum pradă discursului populist al lui Traian Băsescu.

Declarația de luni a lui Klaus Iohannis a fost realmente halucinantă: un partid care în urmă cu doar două luni iniția o moțiune de cenzură, pentru că Guvernul nu aplică suficient de repede măsura reducerii CAS, critică acum același Guvern pentru că dorește aplicarea cât mai rapidă a măsurii. Măcar de dragul imaginii, liberalii ar fi putut veni împotriva măsurii cu alte argumente decât cele ale președintelui. Dar ceea ce se întâmplă acum – să susții că nu ai nicio legătură cu Traian Băsescu și să îi preiei în întregime obiectivele și discursul – este o prosteală pe față la adresa alegătorilor și este reprezentativ pentru degringolada perpetuă din interiorul PNL.

Citeşte şi: Johannis îl atacă pe Ponta: surpriza din campania electorală pe tema reducerii CAS

Deputatul Andrei Gerea a afirmat că schimbarea de atitudine a liberalilor este consecința influenței negative a aderării la doctrina populară. Gerea susține că noua poziție a fostului său partid în privința fiscalizării muncii “îi apropie de concepțiile economice ale ‘tătucului’ Băsescu”. Pentru acesta, poziția PNL reprezintă o trădare a obiectivelor asumate în 2012, o formă de dispreț față de electoratul care le-a încredințat voturile și o sfidare a mediului de afaceri.

Modul în care Klaus Iohannis se raportează la reducerea contribuțiilor de asigurări sociale, potrivit deputatului PLR, este identic cu poziția lui Traian Băsescu. Gerea îl acuză pe Iohannis de diletantism în ceea ce privește mecanismele și nevoile economice din România. Din păcate, afirmă el, “competențele economice ale domnului Iohannis se pare că se rezumă doar la mecanismele imobiliare”.

Nu mică i-a fost mirarea nici primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, care a transmis revoltată că “românii nu au asistat la declaraţiile preşedintelui PNL, ci l-au ascultat pe Traian Băsescu vorbind prin gura lui Klaus Iohannis”. Nu există, potrivit vicepreședintelui PSD, nicio explicație rațională acceptabilă pentru care intrarea în vigoare a reducerii CAS era bună la începutul lunii iulie, dar nu mai este bună de la 1 octombrie. “Înţeleg că vreţi neapărat binecuvântarea jupânului dreptei, dar asta nu înseamnă că trebuie să îi consideraţi pe toţi românii amnezici sau masochişti”, l-a taxat pe Iohannis fosta sa colegă din alianța USL.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL: Numele partidului rezultat după FUZIUNE va fi PNL

Dacă PNL are acum de gând să fie partidul-coadă-de-topor al lui Traian Băsescu, ar trebui măcar să fie onești și să preia în noua alianță și Partidul Mișcarea Populară. Altminteri, gângul președinte Iohannis nu face acum decât să scuipe în aceeași direcție cu Elena Udrea, dar să se prefacă că nu se adapă amândoi de la același izvor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iul, 2014
gabriel
Rusine sa iti fie
Sa iti fie rusine .Tu te numesti jurnalist? Cu laturile pe care le arunci pe aici? Nu iti sta in gat bucata aceea de paine pe care o castigi scriind mizeriile astea si pupand in cur derbedeu plagiator si care nu stie sa faca nimic? Nu te intrebi de ce nu ai nici un comentariu? Vai de voi, vai de mama voastra de gurnalisti vanduti pe 30 de centi...amara va este painea... Du-te cu dumnezeu fatuco si inde ziare in parc...macar ai pune capul pe perna impacata...
17 iul, 2014
Alexandra Radu
Dl Prof Sultanescu ne-a spus sa fim fara rusine...
Asa ii invata pe studenti..
vreau sa devin si eu studenta
chiar daca nu iau bacul in toamana,o sa ma inscriu la Scoala de Stiinte Politice
PS-il apreciez si pe Dl.prof.Bulai,are sotie foarte draguta,desi este mult mai in varsta ca dumnealui

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ